logo tflogo uns

Инжењерство угљенохидратне хране

У складу са дугогодишњом традицијом, студијско подручје Инжењерство угљенохидратне хране бави се објективним дефинисањем квалитета сировина, полупроизвода и готових производа у индустрији шећера, скроба, призвода од жита, пекарских и кондиторских производа. Применом инструменталних, физичко-хемијских и сензорних метода се на савременој опреми анализирају и дефинишу процесни параметри и њихове интеракције у циљу унапређења технолошких поступака. На овом студијском подручју успешно се оспособљавају кадрови да самостално организују, воде, унапређују и иновирају технолошке поступке у технологијама прераде жита, пекарских производа, шећера, скроба и кондиторских производа.

Наставни план студијског програма

 ШНазив предметаСТипСтатус предметаЧасови активне наставеОстали часовиЕСПБПреузимање
ПВДОН
ПРВА ГОДИНА
1. ЗО101 Математика 1 1 АО О 4 4 - - 9 Преузми ПДФ
2. ЗО102 Физика 1 АО О 4 1 3 - 9 Преузми ПДФ
3. ЗО103 Општа и неорганска хемија 1 ТМ О 4 1 2 - 9 Преузми ПДФ
4. ЗО104 Енглески језик 1 АО О 1 2 - - 3 Преузми ПДФ
5. ЗО105 Математика 2 2 АО О 4 4 - - 9 Преузми ПДФ
6. ЗО107 Аналитичка хемија 2 ТМ О 3 - 3 - 7 Преузми ПДФ
7. ЗО106 Органска хемија 2 ТМ О 4 - 3 - 9 Преузми ПДФ
8. Предмет изборног блока 1 2 ТМ ИБ 2 2 - - 5  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  ЗИ101 Основи инжењерства   ТМ ИБ 2 2 - - 5 Преузми ПДФ
  ЗИ102 Електротехника   ТМ ИБ 2 2 - - 5 Преузми ПДФ
  Укупно часова активне наставе на години студија = 51   60  
ДРУГА ГОДИНА
9. ЗО201 Техничка термодинамика 3 TM О 4 3 - - 8 Преузми ПДФ
10. ЗО202 Физичка хемија 3 TM О 4 3 - - 8 Преузми ПДФ
11. ЗО203 Примена рачунара 1 3 AO О 2 - 4 - 7 Преузми ПДФ
12. ЗО204 Хемија хране 3 НС О 3 - 3 - 7 Преузми ПДФ
13. ЗО206 Технолошке операције I 4 НС О 3 3 1 - 9 Преузми ПДФ
14. ЗО207 Колоидна хемија 4 НС О 3 - 2 - 6 Преузми ПДФ
15. ЗО208 Биохемија 4 НС О 3 - 3 - 8 Преузми ПДФ
16. ЗО209 Микробиологија 4 ТМ О 3 - 3 - 7 Преузми ПДФ
  Укупно часова активне наставе на години студија = 50   60  
ТРЕЋА ГОДИНА
17. ЗО301 Технолошке операције II 5 НС О 3 2 1 - 7 Преузми ПДФ
18. ПМИ302 Нутриривна и сензорна својства хране 5 НС ОМ 3 - 2 - 6 Преузми ПДФ
19. ПО302 Микробиологија хране 5 НС О3 3 - 3 - 6 Преузми ПДФ
20. УХИ301 Заштита околине у прехрамбеној индустрији 5 НС ОМ 3 2 - - 5 Преузми ПДФ
21. Предмет изборног блока 2 5 НС ИБМ 3 - 2 - 6  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  ПМИ301 Енергетика у прехрамбеној индустрији   НС ИБ 3 2 - - 6 Преузми ПДФ
  ККО403 Управљање квалитетом у производњи хране   НС ИБ 3 - 2 - 6 Преузми ПДФ
22. УХО301 Технологија шећера I 6 СА ОМ 3 - 2 - 5 Преузми ПДФ
23. УХО302 Технологија чоколаде и какао производа 6 СА ОМ 3 - 3 - 6 Преузми ПДФ
24. УХО303 Технологија скроба 6 СА ОМ 3 - 2 - 5 Преузми ПДФ
25. УХО304 Технологија складиштења жита 6 СА ОМ 3 1 1 - 5 Преузми ПДФ
26. УХО304 Технологија хлеба 6 СА ОМ 3 - 3 - 6 Преузми ПДФ
  Укупно часова активне наставе на години студија = 54   57  
ЧЕТВРТА ГОДИНА
27. УХО401 Технологија шећера II 7 СА ОМ 3 - 3 - 6 Преузми ПДФ
28. УХО402 Технологија кекса и бомбонских производа 7 СА ОМ 3 - 2 - 6 Преузми ПДФ
29. УХО403 Технологија прераде скроба 7 СА ОМ 3 - 3 - 6 Преузми ПДФ
30. УХО404 Технологија млинарства 7 СА ОМ 3 2 1 - 6 Преузми ПДФ
31. УХО405 Технологија пецива и тестенине 7 СА ОМ 3 - 2 - 6 Преузми ПДФ
32. ЗО401 Менаџмент индустријске производње 7 СА ОЗ 2 - - - 2 Преузми ПДФ
33. Предмет изборног блока 3 8 НС ИБМ 3 - 4 - 7  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  ПМИ401 Анализа хране   НС ИБ 3 - 4 - 7 Преузми ПДФ
  КХИ401 Технологија воде и отпадних вода   НС ИБ 3 4 - - 7 Преузми ПДФ
34. Предмет изборног блока 4 8 НС ИБМ 2 - 3 - 6  
  * Студент бира два предмета од понуђена два.
  УХИ402 Примена наменских масти у кондиторској и пекарској индустрији   НС ИБ 2 - 3 - 6 Преузми ПДФ
  КХО406 Амбалажа и паковање   НС ИБ 2 - 3 - 6 Преузми ПДФ
  Укупно часова активне наставе на години студија = 42   45  
  Укупно = 103 Укупно = 27 Укупно = 67      
35. ПО303 Стручна радна пракса 6 СА О - - - - 3 Преузми ПДФ
36. ПИ401 Теоријске основе завршног рада 8 СА ИБ 3 - 2 - 5 Преузми ПДФ
  ПИ402 Израда и одбрана завршног рада 8             10 Преузми ПДФ
  Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 202      
Укупно ЕСПБ бодова 240  

Преузимања

Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената Преузми ПДФ
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм Преузми ПДФ
Изборна настава на студијском програму Преузми ПДФ