logo tflogo uns

Технологије конзервисане хране

Као део прехрамбеног инжењерства, студијско подручје Технологије конзервисане хране се бави изучавањем прераде сировина анималног и биљног порекла у велики број прехрамбених производа. Инжењери овог студијског подручја оспособљени су за рад у погонима индустрије конзервисане хране, сложеним индустријским системима, пројектним организацијама, организацијама које производе опрему за ову област, научним, стручним и педагошким установама, организацијама које се баве дистрибуцијом и контролом квалитета, као и службама за надзор хигијенско–санитарне и здравствене исправности прехрамбених производа.

Наставни план студијског програма

 ШНазив предметаСТипСтатус предметаЧасови активне наставеОстали часовиЕСПБПреузимање
ПВДОН
ПРВА ГОДИНА
1. O1ЗO1 Математика 1 1 АО О 4 4 - - 9 Преузми ПДФ
2. O1ЗO2 Инжењерска физика 1 АО О 3 2 - - 6 Преузми ПДФ
3. O1ЗO3 Општа и неорганска хемија 1 ТМ О 4 0 3 - 8 Преузми ПДФ
4. Предмет изборног блока 1 1 АО ИЗ         3  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О1ЗИ1 Енглески језик - основни ниво 1   ИЗ 1 0     Преузми ПДФ
  О1ЗИ2 Енглески језик - виши ниво 1   ИЗ 1 0 2     Преузми ПДФ
5. Предмет изборног блока 2 1 АО ИЗ       - 4  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О1ЗИ3 Рачунање у хемији 1   ИЗ 2 2 0     Преузми ПДФ
  О1ЗИ4 Хемијски лабораторијски практикум 1   ИЗ 2 0 2     Преузми ПДФ
6. O2ЗO1 Математика 2 2 АО О 4 4 0 - 9 Преузми ПДФ
7. O2ЗO2 Органска хемија 2 ТМ О 4 0 3 - 9 Преузми ПДФ
8. O2ЗO3 Аналитичка хемија 2 ТМ О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
9. Предмет изборног блока 3 2 ТМ ИЗ       - 5  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О2ЗИ1 Основи инжењерства 2   ИЗ 2 0 2 -   Преузми ПДФ
  О2ЗИ2 Елементи машинства 2   ИЗ 2 2 0 -   Преузми ПДФ
 Укупно часова активне наставе на години студија = 52   60  
ДРУГА ГОДИНА
10. О3ЗО1 Техничка термодинамика 3 ТМ О 4 3 0 - 8 Преузми ПДФ
11. O3ЗO2 Физичка хемија 3 ТМ О 4 0 3 - 8 Преузми ПДФ
12. O3ЗO3 Примена рачунара 3 СА О 2 0 4 - 7 Преузми ПДФ
13. О3ПИО1 Хемија хране 3 НС О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
14. О4ЗО1 Технолошке операције 1 4 НС О 3 3 1 - 9 Преузми ПДФ
15. О4ПИО1 Колоидна хемија 4 НС О 3 0 2 - 6 Преузми ПДФ
16. О4БО1 Биохемија 4 НС О 3 0 3 - 8 Преузми ПДФ
17. О4БО2 Микробиологија 4 НС О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
 Укупно часова активне наставе на години студија = 50   60  
ТРЕЋА ГОДИНА
18. О5ЗО1 Технолошке операције 2 НС О 3 2 1 - 7 Преузми ПДФ
19. О5ТКХО1 Методе конзервисања 5 НС О 3 2 0 - 5 Преузми ПДФ
20. О5ПИО1 Микробиологија хране 5 НС О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
21. Предмет изборног блока 4 5 НС ИЗ 3 0 2 - 6  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О5ИУХИ1 Енергетика у прехрамбеној индустрији 5   ИЗ           Преузми ПДФ
  О5ИУХО1 Нутритивна и сензорска својства хране 5   ИЗ           Преузми ПДФ
22. Предмет изборног блока 5 5 НС ИЗ       - 6  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О7ККО1 Управљање квалитетом у производњи хране 5   ИЗ 3 0 2     Преузми ПДФ
  О5ККО1 Мерно-инструментална техника 5   ИЗ 2 0 3     Преузми ПДФ
23. О6ТКХО1 Технологија производа од воћа и поврћа 6 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
24. О6ТКХО2 Технологија течних млечних производа и дезерата 6 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
25. О6ТКХО3 Технологија меса 6 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
26. О6ТКХО4 Технологија прераде уљарица 6 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
27. О6ТКХО5 Основи производње готове хране 6 СА О 2 0 1 - 3 Преузми ПДФ
28. О6ПИСП Стручна пракса 6   О       - 3 Преузми ПДФ
 Укупно часова активне наставе на години студија = 54   60  
ЧЕТВРТА ГОДИНА
29. О7ТКХО1 Технологија сокова и освежавајућих безалкохолних пића 7 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
30. О7ТКХО2 Технологија сирева, концентрованих и сушених млечних производа 7 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
31. О7ТКХО3 Технологија производа од меса 7 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
32. О7ТКХО4 Технологија биљних уља и масти 7 СА О 3 0 3 - 6 Преузми ПДФ
33. О7ТКХО5 Индустријска производња готове хране 7 СА О 2 0 3 - 6 Преузми ПДФ
34. О8ТКХО1 Амбалажа и паковање 8 НС О 2 0 3 - 5 Преузми ПДФ
35. Предмет изборног блока 6 8 НС ИЗ 3 0 4 - 7  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О8ИУХИ1 Анализа хране 8   ИЗ           Преузми ПДФ
  О8ТКХИ1 Сензорска анализа хране 8   ИЗ           Преузми ПДФ
36. Предмет изборног блока 7 8 НС ИЗ 2 1 0 - 3  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О8ТКХО1 Менаџмент индустријске производње 8   ИЗ           Преузми ПДФ
  О8ТКХО3 Мали производни системи 8   ИЗ           Преузми ПДФ
37. О8ПИДР Израда и одбрана дипломског рада 8   О         15  
Укупно часова активне наставе на години студија = 44   60  
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 200      
Укупно ЕСПБ бодова 240  

Преузимања

Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената Преузми ПДФ
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм Преузми ПДФ
Изборна настава на студијском програму Преузми ПДФ