logo tflogo uns

Контрола квалитета

Права дефиниција квалитета има смисла само уколико је сагледан и пут његовог достизања. Из ових разлога студенти студијског програма Прехрамбено инжењерство, студијско подручје Контрола квалитета, се упознају не само са технолошким поступцима производње прехрамбених производа различитих група, опремом и процесима у прехрамбеној индустрији, него и са начинима и техникама контроле квалитета. У оквиру студијског подручја студентима се пружају теоријска знања о основама и практичној примени инструменталних, хемијских, сензорних и микробиолошки метода анализе. Кроз велик фонд часова практичне наставе у лабораторијама на савременој аналитичкој опреми студенти ће упознати изазове ове технолошко-аналитичке специјалности.

Наставни план студијског програма

Преузимања
 ШНазив предметаСТипСтатус предметаЧасови активне наставеОстали часовиЕСПБПреузимање
ПВДОН
ПРВА ГОДИНА
1. O1ЗO1 Математика 1 1 АО О 4 4 - - 9 Преузми ПДФ
2. O1ЗO2 Инжењерска физика 1 АО О 3 2 3 - 6 Преузми ПДФ
3. O1ЗO3 Општа и неорганска хемија 1 ТМ О 4 0 3 - 8 Преузми ПДФ
4. Предмет изборног блока 1 1 АО ИЗ 1 0 0 - 3  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О1ЗИ1 Енглески језик - основни ниво 1   ИЗ           Преузми ПДФ
  О1ЗИ2 Енглески језик - виши ниво 1   ИЗ           Преузми ПДФ
5. Предмет изборног блока 2 1 АО ИЗ 2 2 0 - 4  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О1ЗИ3 Рачунање у хемији 1   ИЗ           Преузми ПДФ
  О1ЗИ4 Хемијски лабораторијски практикум 1   ИЗ           Преузми ПДФ
6. O2ЗO1 Математика 2 2 АО О 4 4 0 - 9 Преузми ПДФ
7. O2ЗO2 Органска хемија 2 ТМ О 4 0 3 - 9 Преузми ПДФ
8. O2ЗO3 Аналитичка хемија 2 ТМ О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
9. Предмет изборног блока 3 2 ТМ ИЗ 2 0 2 - 5  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О2ЗИ1 Основи инжењерства 2   ИЗ 2 2 - - 5 Преузми ПДФ
  О2ЗИ2 Елементи машинства 2   ИЗ 2 2 - - 5 Преузми ПДФ
 Укупно часова активне наставе на години студија = 52   60  
ДРУГА ГОДИНА
10. О3ЗО1 Техничка термодинамика 3 ТМ О 4 3 0 - 8 Преузми ПДФ
11. O3ЗO2 Физичка хемија 3 ТМ О 4 0 3 - 8 Преузми ПДФ
12. O3ЗO3 Примена рачунара 3 СА О 2 0 4 - 7 Преузми ПДФ
13. О3ПИО1 Хемија хране 3 НС О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
14. О4ЗО1 Технолошке операције 1 4 НС О 3 3 1 - 9 Преузми ПДФ
15. О4ПИО1 Колоидна хемија 4 НС О 3 0 2 - 6 Преузми ПДФ
16. О4БО1 Биохемија 4 НС О 3 0 3 - 8 Преузми ПДФ
17. О4БО2 Микробиологија 4 НС О 3 0 3 - 7 Преузми ПДФ
 Укупно часова активне наставе на години студија = 50   60  
ТРЕЋА ГОДИНА
18. О5ЗО1 Технолошке операције 2 НС О 3 2 1 - 7  
19. О5ККО1 Мерно-инструментална техника 5 НС О 2 0 3 - 6  
20. О5ПИО1 Микробиологија хране 5 НС О 3 0 3 - 6  
21. Предмет изборног блока 4 5 СА ИЗ 3 0 2 - 5  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О5ККИ1 Контрола квалитета у технологијама слада, пива и вина 5   ИЗ            
  О5ККИ2 Контрола квалитета у технологијама квасца, биоетанола и јаких алкохолних пића 5   ИЗ            
22. Предмет изборног блока 5 5 СА ИЗ 3 0 2 - 6  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О5ККИ1 Контрола квалитета у технологијама шећера и кондиторских производа 5   ИЗ            
  О5ККИ2 Контрола квалитета жита, брашна и скроба 5   ИЗ            
23. О6ККО1 Инструменталне методе анализе 6 НС О 3 0 4 - 7  
24. О6ККО2 Технологија и контрола квалитета воде и отпадних вода 6 СА О 3 2 0 - 6  
25. О6ККО3 Узорковање и припрема узорака за анализу 6 СА О 3 0 3 - 7  
26. Предмет изборног блока 6 6 СА ИЗ 4 0 4 - 7  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О6ККИ1 Контрола квалитета у технологијама меса, млека и готове хране 6   ИЗ            
  О6ККИ2 Контрола квалитета у технологијама биљних уља и масти, воћа и поврћа и готове хране 6   ИЗ            
27. О6ПИСП Стручна пракса 6   О       - 3  
 Укупно часова активне наставе на години студија = 53   60  
ЧЕТВРТА ГОДИНА
28. О7ИУХО1 Управљање квалитетом у производњи хране 7 СА О 3 0 2 - 6  
29. О7ИУХО2 Лабораторије за контролу квалитета 7 СА О 3 0 2 - 6  
30. О7ИУХО3 Контрола квалитета адитива и арома 7 СА О 3 0 2 - 6  
31. О7ИУХО4 Токсикологија 7 НС О 3 2 2 - 6  
32. Предмет изборног блока 7 7 НС ИЗ 2 0 3 - 6  
  * Студент бира један предмет од понуђена три.
  О7ККИ1 Санитација у производњи хране 7   ИЗ            
  О7ККИ2 Реолошке методе у контроли квалитета 7   ИЗ            
  О7ККИ1 Хемијски сензори 7   ИЗ            
33. О8ККО1 Анализа хране, воде, земљишта, ваздуха и предмета опште употребе 8 СА О 4 0 4 - 8  
34. О8ККО2 Контрола квалитета амбалаже и паковања 8 СА О 2 1 0 - 4  
35. Предмет изборног блока 8 8 СА ИЗ 2 1 0 - 3  
  * Студент бира један предмет од понуђена два.
  О8ТКХО1 Менаџмент индустријске производње 8   ИЗ            
  О8ТКХО3 Мали производни системи 8   ИЗ            
36. О8ПИДР Израда и одбрана дипломског рада 8   О       - 15  
Укупно часова активне наставе на години студија = 41   60  
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 196      
Укупно ЕСПБ бодова 240  

Преузимања

Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената Преузми ПДФ
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм Преузми ПДФ
Изборна настава на студијском програму Преузми ПДФ