logo tflogo uns

О Факултету

Технолошки факултет Нови Сад, основан је 1959. године са циљем да образује високо оспособљене кадрове у области прехрамбеног инжењерства. Студије су се одвијале у три студијска усмерења: Смер угљенохидратне хране, Смер конзервисане хране и Смер микробиолошких процеса. Деценију касније у склопу привредног развоја тадашње Југославије, на националном нивоу препозната је потреба за улагањем у петрохемијску индустрију што је створило потребу за новим стручним кадровима. Стога је школске 1972/73. године Технолошки факултет проширио своју образовну понуду и увео нове смерове у области хемијског, нафтно-петрохемијског инжењерства и материјала, а школске 1978/79. године и у области хемијско-прерађивачког и фармацеутског инжењерства. Данас се настава на Технолошком факултету Нови Сад одвија према новим реформисаним студијским програмима и то на 10 студијских подручја.

Настави са читањем

Декан

Бити део Технолошког факултета велика је част и одговорност. Шездесет година од оснивања и наслеђе свих оних генерација добрих технолога које је изнедрио наш факултет јесте оно што нас покреће, што нас инспирише да креирамо још бољу атмосферу за ослобађање огромног потенцијала образовања младих инжењера. Застати, боље сагледати потребе индустрије, науке и образовања, потрудити се и дорасти променама све бржег развоја друштва у целини је наша мисија. Студент мора остати у фокусу наших жеља и тежњи ка савременом начину преношења и старих и нових, савремених, сазнања о технолошким процесима производње прехрамбених, фармацеутских и хемијских производа.

Настави са читањем

Правна акта

Додатна обавештења и фајлови о правним актима Факултета и осталим документима Факултета могу се пронаћи на овој страници. Технолошки факултет Нови Сад у свом раду примењује следеће прописе:

Настави са читањем

Медији о нама

Током досадашњих 60 година постојања и рада, Технолошки факултет Нови Сад се развио у научно-образовну институцију завидне репутације, не само у земљи већ и у иностранству. Што потврђује да Технолошки факултет доследно прати савремене трендове и високе критеријуме у академском образовању на свим нивоима, у науци и истраживању, чувајући стечену репутацију и стварајући услове за развој и даљи напредак.

Настави са читањем