logo tflogo uns

Научна секција Технолошког факултета Нови Сад

 

ns logo

Научна секција Технолошког факултета Нови Сад Универзитета у Новом Саду је организација која има за циљ окупљање студената Технолошког факултета Нови Сад Универзитета у Новом Саду и њихово укључивање у научноистраживачки рад.

Циљеви научне секције:

  1. Популаризација науке међу студентима Технолошког факултета Нови Сад.
  2. Активно учешће студената у научноистраживачком раду.
  3. Организација радионица и научно-популарних предавања.
  4. Учествовање чланова Научне секције на манифестацијама научног карактера (сајмови науке, Ноћ истраживача, студентске конференције националног и међународног карактера и слично).
  5. Организација Студентске научне конференције Технолошког факултета Нови Сад.

Идеја је да се студентима пружи могућност да буду укључени у научноистраживачки рад на пројектима и темама према својим жељама и склоностима, у складу са могућностима Факултета. Резултати ових истраживања вреднују се кроз презентацију радова на разним студентским конференцијама, такмичењима и наградним конкурсима. 

Руководство Научне секције чине:

главни координатор Научне секције- Проф. др Бранимир Павлић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
и координатори научне секције за студијске програме:

  1. Биотехнологија - Сара Брунет Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  2. Прехрамбено инжењерство - Надежда Сератлић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  3. Фармацеутско инжењерство - Даница Зец Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  4. Инжењерство материјала - Ива Токовић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  5. Хемијско инжењерство - Барбара Стајић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Студентска организација Технолошког факултета – СОТФ

Студентска Организација Технолошког Факултета (СОТФ) је најстарија студентска организација на Технолошком факултету, основана са циљем да побољша услове студирања, активно учествује у реформи наставе, и да у сарадњи са другим сродним студентским организацијама утиче на решавање студентских проблема на нивоу Универзитета.

Настави са читањем

Студентска унија Технолошког факултета – СУТФ

Студентска унија Технолошког факултета је независна студентска организација, основана марта 2000. године, као део Студентске уније Универзитета у Новом Саду (СУУНС). Студентска унија Технолошког факултета је чланица и Студентске уније Србије, а самим тим и највеће студентске организације ЕСИБ (Националне студентске уније Европе).

Настави са читањем

Kултурно-уметничко друштво Технолошког факултета - KУДТФ

Из потребе да се студентима и запосленима на Факултету пружи могућност да учествују у ваннаставним културним садржајима децембра 2017. године основан је KУД ТФ. Циљ ове волонтерске групе је да се путем организације различитих манифестација и промоција актуелних културних дешавања скрене пажња на утицај културе на интелектуални и морални развој појединца, а на тај начин и друштва. Такође, жеља је да се кроз сваки вид уметности унапреди креативност и критичка мисао, али и створи толеранција према различитим ставовима.

Настави са читањем

Спортско удружење „Технолог“ - СУТЕХ

У циљу подизања свести о вишеструкој важности спорта и стварању стабилног система који ће бити посвећен организацији спортских активности, 2010. године основано је Спортско удружење „Технолог“. Рад Удружења је у потпуности окренут промоцији и пружању неопходних услова за бављење рекреативним спортом међу студентима и запосленима на Технолошком факултету Нови Сад. У сарадњу са Факултетом, Синдикалном организацијом Технолошког факултета и студентским удружењима сваке недеље се одржавају тренинзи и надметања у фудбалу, кошарци, атлетици и стоном тенису.

Настави са читањем