Катедра за инжењерство угљенохидратне хране
У оквиру Катедре за инжењерство угљенохидратне хране, наставници и сарадници, баве се наставном и научном делатношћу која обухвата добијање прехрамбених производа у чијој се основи налазе угљени хидрати. На катедри се изучавају Технологија складиштења и млевења жита, Технологија хлеба, пецива и тестенина, Технологија скроба и прераде скроба, Технологија чоколаде, кекса, бомбона и других кондиторских производа и Технологија шећера.
Катедра је надлежна за студијске программе у оквиру прехрамбеног инжењерства, модул Инжењерства угљенохидратне хране на основним и мастер студијама и прехрамбеног инжењерсва на докторским студијама.
Научно интересовање чланова катедре обухвата испитивање физичко хемијских феномена хране, развој функционалне хране, искоришћење нуспродуката прехрамбене индустрије у чијој се основи налазе угљенохидратне компоненте као и еколошким аспектима ових индустрија.
Чланови катедре (наставници и сарадници)
- др Драгана Шороња-Симовић, редовни професор, шеф катедре
- др Ивана Николић, ванредни професор, заменик шефа катедре
- др Александар Фиштеш, редовни професор
- др Зита Шереш, редовни професор
- др Биљана Пајин, редовни професор
- др Љубица Докић, редовни професор
- др Ивана Лончаревић, доцент
- др Никола Маравић, асистент са докторатом
- др Јована Петровић, асистент са докторатом
- др Немања Бојанић, асистент
Чланови катедре у проширеном саставу
- др Маријана Ђорђевић, научни сарадник
- др Миљана Ђорђевић, научни сарадник
- Јана Захорец, истраживач-сарадник
- Јелена Шурлан, истраживач-приправник
- Милица Стожинић, истраживач-приправник
Ненаставно особље задужено за техничко-лабораторијске послове:
- Александра Мајкић, стручнотехнички сарадник за рад у лабораторијама
- Марко Свирчев, стручнотехнички сарадник за рад у лабораторијама
- Миа Јеринић, стручнотехнички сарадник за рад у лабораторијама