Катедра за инжењерство угљенохидратне хране
У оквиру Катедре за инжењерство угљенохидратне хране, наставници и сарадници, баве се наставном и научном делатношћу која обухвата добијање прехрамбених производа у чијој се основи налазе угљени хидрати. На катедри се изучавају Технологија складиштења и млевења жита, Технологија хлеба, пецива и тестенина, Технологија скроба и прераде скроба, Технологија чоколаде, кекса, бомбона и других кондиторских производа и Технологија шећера.
Катедра је надлежна за студијске программе у оквиру прехрамбеног инжењерства, модул Инжењерства угљенохидратне хране на основним и мастер студијама и прехрамбеног инжењерсва на докторским студијама.
Научно интересовање чланова катедре обухвата испитивање физичко хемијских феномена хране, развој функционалне хране, искоришћење нуспродуката прехрамбене индустрије у чијој се основи налазе угљенохидратне компоненте као и еколошким аспектима ових индустрија.
Чланови катедре (наставници и сарадници)
- др Александар Фиштеш, редовни професор, шеф катедре
- др Зита Шереш, редовни професор, заменик шефа катедре
- др Биљана Пајин, редовни професор
- др Љубица Докић, редовни професор
- др Драгана Шороња-Симовић, ванредни професор
- др Ивана Николић, доцент
- др Ивана Лончаревић, асистент са докторатом
- др Никола Маравић, асистент
Чланови катедре у проширеном саставу (истраживачи)
- др Јована Петровић, научни сарадник
- Немања Бојанић, истраживач-сарадник
- Јана Захорец, истраживач-сарадник
- Маријана Ђорђевић, истраживач-приправник
- Миљана Ђорђевић, истраживач-приправник