logo tflogo uns

Мобилност и Erasmus+

Erasmus+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Erazmus + покрива период 2014-2020.

Како ће трајати до 2020. године, Erasmus+ нема само могућности за студенте. Спајањем седам претходних програма у овај, дају се могућности за учешће у програм широком спектру појединаца и организација.

Ко може да учествује?

Erasmus+ је отворен за многе појединце и организације, иако подобност варира од једне акције до друге и од једне земље до друге.

Појединци могу учествовати у многим акцијама које финансира Erasmus+, иако ће већина морати да учини преко организације који учествују у програму. Подобност појединаца и организација зависи од земље у којој су основане.

Земље које испуњавају услове су подељене у две групе, програмске земаље и земаље партнери. Иако програмске земље имају право на све акције Erasmus+, земље партнери само могу учествовати у неким акцијама, и подлежу одређеним условима.

Више информација о подобности доступно је на wеб страницама за одређене могућности (како за појединце и организације), као и у Водичу програма.

Кључне бројке Erasmus+ (2014-2020)
- укупан буџет: 14,7 милијарди €.
- Поред тога, 1,68 милијарде € за акције финансирања са трећим земљама (партнерским земљама) су доступне преко екстерних акција буџета ЕУ.

Актуелно:

Драге колегинице и колеге,
Отворили смо први КА171 конкурс за студенте за пројекат из 2022. године са Босном и Херцеговином, Црном Гором и Тајландом.
Рок: 6 новембар
Конкурс за Босну и Херцеговину и Црну Гору је отворен за све области партнерских универзитета те се могу пријавити студенти са било ког факултета.
Напомена: у случају сарадње са партнерима из БиХ понуђена је само 1 стипендија а укупно има 4 партнерска универзитета. Из тог разлога само најбоље рангирана пријава ће проћи и ићи ће на размену на универзитет који тај студент одабере. Разлика у КА171 пројекту је што ће коначну одлуку донети партнери.

Пријаве се достављају на маил irо@uns.ac.rs

Отвори линк
Нови обрасци за Erasmus+ Отвори линк