logo tflogo uns

Мобилност и Erasmus+

Erasmus+ је програм Европске уније намењен финансирању пројеката, партнерстава, догађаја и мобилности у области образовања и обука, младих и спорта. Програм Erazmus + покрива период 2014-2020.

Како ће трајати до 2020. године, Erasmus+ нема само могућности за студенте. Спајањем седам претходних програма у овај, дају се могућности за учешће у програм широком спектру појединаца и организација.

Ко може да учествује?

Erasmus+ је отворен за многе појединце и организације, иако подобност варира од једне акције до друге и од једне земље до друге.

Појединци могу учествовати у многим акцијама које финансира Erasmus+, иако ће већина морати да учини преко организације који учествују у програму. Подобност појединаца и организација зависи од земље у којој су основане.

Земље које испуњавају услове су подељене у две групе, програмске земаље и земаље партнери. Иако програмске земље имају право на све акције Erasmus+, земље партнери само могу учествовати у неким акцијама, и подлежу одређеним условима.

Више информација о подобности доступно је на wеб страницама за одређене могућности (како за појединце и организације), као и у Водичу програма.

Кључне бројке Erasmus+ (2014-2020)
- укупан буџет: 14,7 милијарди €.
- Поред тога, 1,68 милијарде € за акције финансирања са трећим земљама (партнерским земљама) су доступне преко екстерних акција буџета ЕУ.

Актуелно:

Promocija mogućnosti realizacije Erasmus+ studentske prakse u Evropi

Tehnološki fakultet Novi Sad organizuje za studente promociju mogućnosti realizacije Erasmus+ studentske prakse u Evropi, na kojoj će, Zoran Mitrović, menadžer projekata i konsultant za međunarodne EU projekte, zajedno sa svojim timom, dati informacije o Erasmus+ studentskim praksa u Evropi, dana 22.02.2024. godine u Plavoj Sali, od 10-11:30h.

opširnije

Презентација актуелних Ерасмус конкурса за студент – студије и пракса

Следећег уторка, 13. фебруара 2024. године, са почетком у 11 часова, одржаће се презентација актуелних конкурса за студенте - студије и пракса

опширније - https://www.uns.ac.rs/index.php/konkursi-uns/73-erazmus/7796-erazmus-konkursi-ka131

Meeting link: https://uns.webex.com/uns/j.php?MTID=m8121867275e80f00e570c3ed7a934a0f
Meeting number: 2360 051 7383
Meeting password: 9pkFJMr3A2T

ЕРАЗМУС+ ЈАВНИ ПОЗИВ
ЕРАЗМУС+ ОДЛАЗНА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ПРЕМА ДРЖАВАМА ЧЛАНИЦАМА ЕУ И ТРЕЋИМ ЗЕМЉАМА ПРИДРУЖЕНИМ ПРОГРАМУ
ЕРАЗМУС+ КА131

Универзитет у Новом Саду расписује Јавни позив за пријаву студената за Еразмус+ одлазну мобилност, у сврху реализације студентске праксе са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму (раније познате као програмске земље - чланице ЕУ, Северна Македонија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Турска).
Студенти чланица УНС-а сами, уз консултације са својим Еразмус+ академским координаторима, проналазе академског партнера (универзитет) или неакадемског партнера (на пример, компанију или организацију из струке) из ЕУ/програмске земаље, који нуде могућност Еразмус+ праксе.
Трајање јавног позива (конкурса): 29. јануар 2024. – 29. фебруар 2024. године.
Рок за подношење пријава: четвртак, 29. фебруар 2024. године до 23.59 часова.
Укупан број стипендија: између 15-20.

Детаљне информације о ЕРАЗМУС+ ЈАВНОМ ПОЗИВУ могу се пронаћи на линку

ЕРАЗМУС+ ЈАВНИ ПОЗИВ
ЕРАЗМУС+ ОДЛАЗНА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ПРЕМА ДРЖАВАМА ЧЛАНИЦАМА ЕУ И ТРЕЋИМ ЗЕМЉАМА ПРИДРУЖЕНИМ ПРОГРАМУ
ЕРАЗМУС+ КА131

Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву студената за Еразмус+ одлазну мобилност у академској 2024/2025. години са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму (раније познате као програмске земље - чланице ЕУ, Северна Македонија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Турска).
Трајање јавног позива (конкурса): 29. јануар 2024. године до 29. фебруара 2024. године.
Рок за подношење пријава: четвртак, 29. фебруар 2024. године до 23.59 часова.
Врста студентске мобилности: мобилности ради студирања.
Реализација студентске мобилности: у току академске 2024/2025. године (за већину партнера у понуди је један семестар размене).

Детаљне информације о ЕРАЗМУС+ ЈАВНОМ ПОЗИВУ могу се пронаћи на линку

Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву особља за Еразмус+ одлазну мобилност са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму (раније познате као Програмске земље - чланице ЕУ, Северна Македонија, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Турска).

  • ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА (КОНКУРСА): јануар 2024. – 12. фебруар 2024. године
  • РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: понедељак, 12. фебруар 2024. године до 23.59 часова
  • ВРСТА МОБИЛНОСТИ: мобилност у сврху држања наставе или мобилност у сврху усавршавања
  • ПЕРИОД РЕАЛИЗАЦИЈЕ МОБИЛНОСТИ: У току трајања летњег семестра академске 2023/2024. године (најраније од средине/краја марта 2024. и без опције у августу 2024.) или у току трајања првог семестра 2024/2025. године
  • ТРАЈАЊЕ МОБИЛНОСТИ: Укупно 6 дана за наставне активности и 7 дана за усавршавање (што укључује путовање)

Детаљне информације о Ерасмус+ Конкурсу и процесу пријављивања можете наћи на следећем линку