logo tflogo uns

Научна секција Технолошког факултета Нови Сад

 

ns logo

Научна секција Технолошког факултета Нови Сад Универзитета у Новом Саду је организација која има за циљ окупљање студената Технолошког факултета Нови Сад Универзитета у Новом Саду и њихово укључивање у научноистраживачки рад.

Циљеви научне секције:

 1. Популаризација науке међу студентима Технолошког факултета Нови Сад.
 2. Активно учешће студената у научноистраживачком раду.
 3. Организација радионица и научно-популарних предавања.
 4. Учествовање чланова Научне секције на манифестацијама научног карактера (сајмови науке, ноћи истраживача и сл.).
 5. Организација Студентске научне конференције Технолошког факултета Нови Сад.
 6. Избор научних радова за учешће на Технологијади.

Руководство Научне секције чине:

главни руководилац Научне секције- Проф. др Бранимир Павлић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

и координатори научне секције за студијске програме:

 1. Биотехнологија - Сара Брунет Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 2. Прехрамбено инжењерство - Надежда Сератлић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 3. Фармацеутско инжењерство - Даница Зец Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 4. Инжењерство материјала - Ива Токовић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 5. Хемијско инжењерство - Барбара Стајић Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

План рада Научне секције обухвата:

 • Представљање Научне секције студентима Технолошког факултета Нови Сад и пријаву заинтересованих чланова (новембар 2023).
 • Предлагање и избор тема за научне радове (новембар 2023).
 • Одржавање радионица „Како написати научноистраживачки рад?“, „Статистичка обрада података у научном раду“, „Презентовање и објављивање научног рада“ кроз које би чланови Научне секције стекли знање и вештине за израду и писање радова (децембар 2023, јануар, фебруар 2024).
 • Укључивање студената у научноистраживачки рад тј експериментални део и писање радова (децембар 2023, јануар и фебруар 2024).
 • Предају радова (прва половина марта 2024).
 • Реализацију Студентске научне конференције Технолошког факултета Нови Сад (крај марта 2024).
 • Организовање научно-популарних предавања, радионица и других активности (април, мај, јун 2024).

Идеја је да се у рад секције позову професори Технолошког факултета Нови Сад да путем предавања пренесу своја знања и искуства члановима Научне секције.
Поред тога циљ је да се и истрживачи, научни сарадници и асистенти укључе у рад Научне секције као ментори студентима. Заинтересовани ментори предложили би теме радова, према правилнику Секције.