Студијски програм: Прехрамбено инжењерство
Објављено у Мастер академске студије
Штампа
Студијски програм Прехрамбено инжењерство образује кадрове за обављање професионалне делатности у области Технолошког инжењерства у ужој научној области Прехрамбено инжењерство. У оквиру овог студијског програма образују се и оспособљавају стручњаци способни да самостално организују и воде процесе производње у прехрамбеној индустрији, контролишу сировине, међупроизводе, финалне производе и унапређују постојеће технологије и поступке у области прехрамбеног инжењерства. Осим тога, стечено знање представља потребну теоријску и практичну основу за наставак образовања кроз мастер академске студије и даље.
На мастер академским студијама, на студијском програму Прехрамбено инжењерство постоје три изборна студијска подручја: Инжењерство угљенохидратне хране, Технологије конзервисане хране и Контрола квалитета. Приликом уписа на мастер академске студије студенти се на основу сопствених склоности и жеља опредељују за једно од наведених изборних подручја.
Инжењерство угљенохидратне хране
Наставни план студијског програма
|
Ш |
Назив предмета |
С |
Статус предмета |
Часови активне наставе |
Остали часови |
ЕСПБ |
Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
ДЗО 01 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3,4. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира три предмета од понуђених осам. |
|
ДУХИ 01 |
Савремени поступци у технологији кондиторских производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДУХИ 02 |
Савремени поступци у технологији шећера |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДУХИ 03 |
Савремени поступци у технологији хлеба |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДУХИ 04 |
Технологија и примена скробних модификата у прехрамбеним производима |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДУХИ 05 |
Савремени поступци у технологији млинске прераде пшенице |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДУХИ 06 |
Прерада споредних производа технологија угљенохидратне хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 18 |
Савремени правци у пројектовању технолошких процеса |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДПИ 01 |
Антиоксиданти у прехрамбеној индустрији |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
5. |
ДККО 01 |
Стручна пракса |
1 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
6. |
ДЗО 02 |
Студијски истраживачки рад |
2 |
И |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
7. |
ДПИ 02 |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
|
|
|
|
|
|
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |
Технологије конзервисане хране
Наставни план студијског програма
|
Ш |
Назив предмета |
С |
Статус предмета |
Часови активне наставе |
Остали часови |
ЕСПБ |
Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
ДЗО 01 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3,4. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира три предмета од понуђених осам. |
|
ДКХИ 21 |
Савремени трендови у исхрани |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 22 |
Одабрана поглавља микробиологије хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 23 |
Савремени трендови у технологији меса |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 24 |
Савремени трендови у технологији уља и масти |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 25 |
Савремени трендови у технологијама прераде воћа и поврћа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 26 |
Савремени трендови у технологији млека и млечних производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 27 |
Савремено паковање прехрамбених производа |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 28 |
Технологија и карактеристике наменских масти |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
5. |
ДККО 01 |
Стручна пракса |
1 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
6. |
ДЗО 02 |
Студијски истраживачки рад |
2 |
И |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
7. |
ДПИ 02 |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
|
|
|
|
|
|
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |
Контрола квалитета
Наставни план студијског програма
|
Ш |
Назив предмета |
С |
Статус предмета |
Часови активне наставе |
Остали часови |
ЕСПБ |
Преузимање |
П | В | СИР | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
ДЗО 01 |
Инжењерска статистика |
1 |
О |
3 |
3 |
- |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
2,3,4. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
|
|
* Студент бира три предмета од понуђених осам. |
|
ДККИ 01 |
Одабрана поглавља метода раздвајања |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДККИ 02 |
Одабрана поглавља оптичких метода |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДККИ 03 |
Одабрана поглавља електроаналитичких метода |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДККИ 12 |
Хемометрија |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДККИ 05 |
Ензимске методе у анализи хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДККИ 07 |
Одабрана поглавља хемијске анализе |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДПИ 01 |
Антиоксиданти у прехрамбеној индустрији |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
ДКХИ 22 |
Одабрана поглавља микробиологије хране |
|
ИБМ |
3 |
- |
- |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
5. |
ДККО 01 |
Стручна пракса |
1 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
6. |
ДЗО 02 |
Студијски истраживачки рад |
2 |
И |
- |
- |
20 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
7. |
ДПИ 02 |
Израда и одбрана мастер рада |
2 |
|
|
|
|
|
|
20 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 12 |
Укупно = 3 |
Укупно = 20 |
Укупно = 9 |
|
|
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 |
Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |