logo tflogo uns

Спортско удружење „Технолог“ - СУТЕХ

У циљу подизања свести о вишеструкој важности спорта и стварању стабилног система који ће бити посвећен организацији спортских активности, 2010. године основано је Спортско удружење „Технолог“. Рад Удружења је у потпуности окренут промоцији и пружању неопходних услова за бављење рекреативним спортом међу студентима и запосленима на Технолошком факултету Нови Сад. У сарадњу са Факултетом, Синдикалном организацијом Технолошког факултета и студентским удружењима сваке недеље се одржавају тренинзи и надметања у фудбалу, кошарци, атлетици и стоном тенису.

Поред тога, у спортски календар Удружења два пута годишње уписују се турнири у фудбалу, кошарци и стоном тенису, а организована су и такмичења у одбојци, шаху, слободном пењању и пикаду. Овакви спортски сусрети, осим подизања физичке и менталне спреме, утичу и на успостављање и јачање људских и колегијалних веза међу учесницима, као и на бољу социјализацију нових чланова. Десетогодишњи рад Удружења и стечено искуство пружају могућност Технолошком факултету да, осим кроз примарни, наставне и научне, делатности, и на овај начин промовише и прикаже свој велики потенцијал.

Kао централни годишњи догађај изваја се турнир у малом фудбалу „Све звезде Технолошког факултета“, који по свом обиму и нивоу организације не заостаје много за познатијим градским турнирима. У мају 2019. године одржан је једанаести турнир са преко 120 учесника сврстаних у четири женске и тринаест мушких екипа. Овај турнир је спортски празник и одлична прилика за дружење и упознавање бивших и садашњих студената и запослених са Технолошког факултета Нови Сад. Посебно задовољство пружа чињеница да је женски фудбал из ревијалног прешао у такмичарски ео , чиме су отворена врата за све заинтересоване да равноправно узму учешће у сваком сегменту турнира.