Студијски програм: Енологија
Објављено у Специјалистичке академске студије
Штампа
Циљеви студијског програма Енологија: Образовање и оспособљавање стручњака Енолога у оквиру ужих научних области Биотехнологија. Образовање Специјалиста инжењера технологије способних да самостално воде технолошки процес производње вина од грожђа као и специјалних и воћних вина, али и да решавају новонастале ситуције својствене производном процесу. Образовање Специјалиста инжењера технологије да организују, реализују и контролишу физичко-хемијске и микробиолошке анализе у акредитованим и погонским лабораторијама и институцијама које се баве научно-истраживачким радом из области енологије.
Наставни план студијског програма
|
Ш |
Назив предмета |
С |
Статус предмета |
Часови активне наставе |
Остали часови |
ЕСПБ |
Преузимање |
| П | В | СИР | ДОН |
| ПРВА ГОДИНА |
| 1. |
|
Легислатива у области винарства |
1 |
О |
2 |
- |
2 |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
| 2. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
6 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђенa dva. |
|
|
Производни микроoрганизми у технологији вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
|
|
Сировине у технологији вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
| 3. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
1 |
ИБ |
4 |
- |
2 |
- |
- |
10 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђенa dva. |
|
|
Технологија специјалних вина |
|
ИБ |
4 |
- |
2 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
|
|
Одабрана поглавља технологије јаких алкохолних пића |
|
ИБ |
4 |
- |
2 |
- |
- |
10 |
Преузми ПДФ |
| 4. |
↓ |
Предмет изборног блока 3 |
1 |
ИБ |
4 |
- |
2 |
- |
- |
10 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђенa dva. |
|
|
Технолoгија воћних вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
|
Опрема у технологији вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
| 5. |
↓ |
Предмет изборног блока 4 |
1 |
ИБ |
4 |
- |
2 |
- |
- |
10 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђенa dva. |
|
|
Биопроцеси и окружење |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
|
Управљање квалитетом у биотехнологији |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
| 6. |
|
Сензорна анализа у технологији вина |
2 |
О |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
| 7. |
↓ |
Предмет изборног блока 5 |
2 |
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђенa dva. |
|
|
Физичко-хемијске анализе у технологији вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
|
|
Микробиолошке анализе у технологији вина |
|
ИБ |
3 |
- |
3 |
- |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
| 8. |
|
Стручна пракса |
2 |
О |
- |
- |
- |
- |
- |
3 |
Преузми ПДФ |
| 9. |
|
Израда и одбрана специјалистичког рада |
2 |
O |
|
|
|
|
|
10 |
Преузми ПДФ |
| Укупно часова активне наставе на години студија = 44 |
|
Укупно = 21 |
- |
Укупно = 19 |
- |
|
|
|
| Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 42 |
| Укупно ЕСПБ бодова |
60 |
|
Преузимања
| Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
| Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
| Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |