Инжењерство угљенохидратне хране
Објављено у Прехрамбено инжењерство
Штампа
У складу са дугогодишњом традицијом, студијско подручје Инжењерство угљенохидратне хране бави се објективним дефинисањем квалитета сировина, полупроизвода и готових производа у индустрији шећера, скроба, призвода од жита, пекарских и кондиторских производа. Применом инструменталних, физичко-хемијских и сензорних метода се на савременој опреми анализирају и дефинишу процесни параметри и њихове интеракције у циљу унапређења технолошких поступака. На овом студијском подручју успешно се оспособљавају кадрови да самостално организују, воде, унапређују и иновирају технолошке поступке у технологијама прераде жита, пекарских производа, шећера, скроба и кондиторских производа.
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Тип | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање |
П | В | ДОН |
ПРВА ГОДИНА |
1. |
O1ЗO1 |
Математика 1 |
1 |
АО |
О |
4 |
4 |
- |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
2. |
O1ЗO2 |
Инжењерска физика |
1 |
АО |
О |
3 |
2 |
- |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
3. |
O1ЗO3 |
Општа и неорганска хемија |
1 |
ТМ |
О |
4 |
0 |
3 |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
4. |
↓ |
Предмет изборног блока 1 |
1 |
АО |
ИЗ |
|
|
|
|
3 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О1ЗИ1 |
Енглески језик - основни ниво |
1 |
|
ИЗ |
1 |
0 |
2 |
|
|
Преузми ПДФ |
|
О1ЗИ2 |
Енглески језик - виши ниво |
1 |
|
ИЗ |
1 |
0 |
2 |
|
|
Преузми ПДФ |
5. |
↓ |
Предмет изборног блока 2 |
1 |
АО |
ИЗ |
|
|
|
- |
4 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О1ЗИ3 |
Рачунање у хемији |
1 |
|
ИЗ |
2 |
2 |
0 |
|
|
Преузми ПДФ |
|
О1ЗИ4 |
Хемијски лабораторијски практикум |
1 |
|
ИЗ |
2 |
0 |
2 |
|
|
Преузми ПДФ |
6. |
O2ЗO1 |
Математика 2 |
2 |
АО |
О |
4 |
4 |
0 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
7. |
O2ЗO2 |
Органска хемија |
2 |
ТМ |
О |
4 |
0 |
3 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
8. |
O2ЗO3 |
Аналитичка хемија |
2 |
ТМ |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
9. |
↓ |
Предмет изборног блока 3 |
2 |
ТМ |
ИЗ |
|
|
|
- |
5 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О2ЗИ1 |
Основи инжењерства |
2 |
|
ИЗ |
2 |
0 |
2 |
- |
|
Преузми ПДФ |
|
О2ЗИ2 |
Елементи машинства |
2 |
|
ИЗ |
2 |
2 |
0 |
- |
|
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 52 |
|
60 |
|
ДРУГА ГОДИНА |
10. |
О3ЗО1 |
Техничка термодинамика |
3 |
ТМ |
О |
4 |
3 |
0 |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
11. |
O3ЗO2 |
Физичка хемија |
3 |
ТМ |
О |
4 |
0 |
3 |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
12. |
O3ЗO3 |
Примена рачунара |
3 |
СА |
О |
2 |
0 |
4 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
13. |
О3ПИО1 |
Хемија хране |
3 |
НС |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
14. |
О4ЗО1 |
Технолошке операције 1 |
4 |
НС |
О |
3 |
3 |
1 |
- |
9 |
Преузми ПДФ |
15. |
О4ПИО1 |
Колоидна хемија |
4 |
НС |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
16. |
О4БО1 |
Биохемија |
4 |
НС |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
8 |
Преузми ПДФ |
17. |
О4БО2 |
Микробиологија |
4 |
НС |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 50 |
|
60 |
|
ТРЕЋА ГОДИНА |
18. |
О5ЗО1 |
Технолошке операције 2 |
5 |
НС |
О |
3 |
2 |
1 |
- |
7 |
Преузми ПДФ |
19. |
О5ИУХО1 |
Нутритивна и сензорска својства хране |
5 |
НС |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
20. |
О5ПИО1 |
Микробиологија хране |
5 |
НС |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
21. |
О5ИУХО2 |
Заштита околине у прехрамбеној индустрији |
5 |
НС |
О |
3 |
2 |
0 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
22. |
↓ |
Предмет изборног блока 4 |
5 |
НС |
ИЗ |
3 |
0 |
2 |
- |
6 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О5ИУХИ1 |
Енергетика у прехрамбеној индустрији |
5 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
|
О7ККО1 |
Управљање квалитетом у производњи хране |
5 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
23. |
О6ИУХО1 |
Технологија шећера 1 |
6 |
СА |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
24. |
О6ИУХО2 |
Технологија чоколаде и какао производа |
6 |
СА |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
25. |
О6ИУХО3 |
Технологија скроба |
6 |
СА |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
26. |
О6ИУХО4 |
Технологија складиштења жита |
6 |
СА |
О |
3 |
1 |
1 |
- |
5 |
Преузми ПДФ |
27. |
О6ИУХО5 |
Технологија хлеба |
6 |
СА |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
28. |
О6ПИСП |
Стручна пракса |
6 |
|
О |
|
|
|
- |
3 |
Преузми ПДФ |
Укупно часова активне наставе на години студија = 54 |
|
60 |
|
ЧЕТВРТА ГОДИНА |
29. |
О7ИУХО1 |
Технологија шећера 2 |
7 |
СА |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
30. |
О7ИУХО2 |
Технологија кекса и бомбонских производа |
7 |
СА |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
31. |
О7ИУХО3 |
Технологија прераде скроба |
7 |
СА |
О |
3 |
0 |
3 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
32. |
О7ИУХО4 |
Технологија млинарства |
7 |
СА |
О |
3 |
2 |
1 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
33. |
О7ИУХО5 |
Технологија пецива и тестенине |
7 |
СА |
О |
3 |
0 |
2 |
- |
6 |
Преузми ПДФ |
34. |
↓ |
Предмет изборног блока 5 |
8 |
НС |
ИЗ |
|
|
|
- |
7 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О8ИУХИ1 |
Анализа хране |
8 |
|
ИЗ |
3 |
0 |
4 |
|
|
Преузми ПДФ |
|
О8ИУХИ2 |
Пројектовање технолошких процеса у прехрамбеној индустрији |
8 |
|
ИЗ |
3 |
4 |
0 |
|
|
Преузми ПДФ |
35. |
↓ |
Предмет изборног блока 6 |
8 |
НС |
ИЗ |
2 |
0 |
3 |
- |
6 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О8ТКХО1 |
Амбалажа и паковање |
8 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
|
О8ТКХО3 |
Наменске масти за кондиторску и пекарску индустрију |
8 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
36. |
↓ |
Предмет изборног блока 7 |
8 |
СА |
ИЗ |
2 |
1 |
0 |
- |
3 |
|
|
* Студент бира један предмет од понуђена два. |
|
О8ЗИ1 |
Менаџмент индустријске производње |
8 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
|
О8ЗИ2 |
Мали производни системи |
8 |
|
ИЗ |
|
|
|
|
|
Преузми ПДФ |
37. |
О8ПИДР |
Израда и одбрана дипломског рада |
8 |
|
О |
|
|
|
- |
15 |
|
Укупно часова активне наставе на години студија = 43 |
|
60 |
|
Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 199 |
|
|
|
Укупно ЕСПБ бодова |
240 |
|
Преузимања
Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената |
Преузми ПДФ |
Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм |
Преузми ПДФ |
Изборна настава на студијском програму |
Преузми ПДФ |