Студијски програм: Биотехнологија
Студијски програм Биотехнологија образује кадрове за обављање професионалне делатности у области Технолошког инжењерства, у ужој научној области Биотехнологија.
Студијски програм Биотехнологија на овом нивоу студирања представља континуитет са основним нивоом студирања. Циљ му је образовање мастер инжењера технологије способних да самостално или у тиму организују, контролишу и пројектују биотехнолошку производњу, воде релевантна истраживања и развијају нове технологије и поступке који доприносе развоју биотехнолошких производа, односно за професионалан рад и руковођење у различитим областима биотехнолошке индустрије.
Мастер академске студије студијског програма Биотехнологија обухватају два изборна студијска подручја: Прехрамбену биотехнологију и Биохемијско инжењерство. Избор студијског подручја студент, у складу са сопственим афинитетима, врши приликом уписа мастер академских студија.
Прехрамбена биотехнологија
Наставни план студијског програма
| Ш | Назив предмета | С | Статус предмета | Часови активне наставе | Остали часови | ЕСПБ | Преузимање | |||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| П | В | СИР | ДОН | |||||||||
| ПРВА ГОДИНА | ||||||||||||
| 1. | М13О1 | Инжењерска статистика | 1 | О | 3 | 3 | - | - | - | 6 | Преузми ПДФ | |
| 2,3. | ↓ | Предмет изборног блока 1 | 1 | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | ||
| * Студент бира два предмета од понуђених шест. | ||||||||||||
| М1ПБ1 | Технологија специјалних пива | ИБМ | 3 | - | - | - | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М1Б1 | Одабрана поглавља индустријске микробиологије | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М1Б2 | Планирање биотехнолошке производње | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М1ПБ2 | Одабрана поглавља заштите околине у биотехнологији | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М1Б3 | Биопроцеси и окружење | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М1Б4 | Оптимизација биопроцеса | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| 4. | М1БСИР | Студијски истраживачки рад | 1 | О | - | - | 20 | - | - | 10 | Преузми ПДФ | |
| 5. | ↓ | Предмет изборног блока 2 | 2 | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | ||
| * Студент бира један предмет од понуђених три. | ||||||||||||
| М2ПБ1 | Савремени трендови у производњи вина | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М2Б1 | Управљање квалитетом у биотехнологији | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| М2ПБ2 | Технологије производа на бази квасца | ИБМ | 3 | - | - | 3 | - | 7 | Преузми ПДФ | |||
| 6. | М2БСП | Стручна пракса | 2 | О | - | - | - | - | - | 3 | Преузми ПДФ | |
| 7. | М2БМР | Израда и одбрана мастер рада | 2 | О | - | - | - | - | - | 20 | Преузми ПДФ | |
| Укупно часова активне наставе на години студија = 44 | ||||||||||||
| Укупно = 12 | Укупно = 3 | Укупно = 20 | Укупно = 9 | |||||||||
| Укупно часова активне наставе у свим годинама студија = 44 | ||||||||||||
| Укупно ЕСПБ бодова | 60 | |||||||||||
Преузимања
| Структура, сврха, циљеви студијског програма и компетенције дипломираних студената | Преузми ПДФ |
| Распоред предмета по семестрима и годинама студија за студијски програм | Преузми ПДФ |
| Изборна настава на студијском програму | Преузми ПДФ |



