Publikacije
Публикације Технолошког факултета у Новом Саду.
Acta Periodica Technologica | Отвори линк |
PAC - PROCESSING and APPLICATION of CERAMICS | Отвори линк |
Уљарство - Часопис за индустрију биљних уља, масти и протеина | Отвори линк |
Објављено у Публикације Штампа
Публикације Технолошког факултета у Новом Саду.
Acta Periodica Technologica | Отвори линк |
PAC - PROCESSING and APPLICATION of CERAMICS | Отвори линк |
Уљарство - Часопис за индустрију биљних уља, масти и протеина | Отвори линк |
Технолошки факултет у Новом Саду основан је 1959. године са циљем да пружа академско образовање технолошко-инжењерском кадру у области прехрамбеног инжењерства. Студије су се одвијале у три студијска усмерења: Смер угљенохидратне хране, Смер конзервисане хране и Смер микробиолошких процеса. Школске 1972/73. године уведени су нови смерови у области хемијског, нафтно-петрохемијског инжењерства и материјала, а школске 1978/79. године и у области хемијско-прерађивачког и фармацеутског инжењерства.
Током досадашњег постојања и рада, Технолошки факултет у Новом Саду се развио у научно-образовну институцију завидне репутације, не само у земљи већ и у иностранству. Својим високим дометима у академском образовању (основне технолошке-инжењерске студије, специјалистичке/магистарске студије, докторати), као и бројним публикованим научним радовима и саопштењима, пројектима, иновацијама, патентима и другим остварењима својих сарадника, Факултет је обезбедио адекватно значајно место међу елитним институцијама ове врсте.
Доследно следимо савремене трендове и високе критеријуме у академском образовању на свим нивоима.
Својим високим дометима у академском образовању, као и бројним публикованим научним радовима и саопштењима, пројектима, иновацијама, патентима и другим остварењима својих сарадника, Факултет је обезбедио адекватно значајно место међу елитним институцијама ове врсте.
Булевар цара Лазара 1, 21101 Нови Сад, Србија
Info телефон: +381 (0)21/485-3619
Info телефон: +381 (0)63/493-571
Маркетинг: +381 (0)21/485-3606
Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.