logo tflogo uns
среда, 17 април 2019 04:53

Вежбе из органске хемије за гимназијалце из “Јован Јовановић Змај“

На Технолошком факултету Нови Сад, ученицима трећег разреда гимназије “Јован Јовановић Змај“, у сарадњи са професором хемије Дејаном Радовановићем, током летњег семестра организовано је присуство вежбама из органске хемије, како би се боље упознали са радом у лабораторији и стекли неопходне вештине.

Гимназијалци су се приликом посете вежбама заједно са студентима И године Технолошког факултета, активно укључили у изучавање механизама хемијских реакција важних за примену у различитим технолошким процесима производње. Стручну помоћ и подршку пружили су им проф. др Јасна Чанадановић-Брунет, шеф Kатедре за примењене и инжењерске хемије, доц. др Јелена Вулић и Вања Шерегељ, истраживач сарадник, као и технички сарадници Бранислав Бастаја и Марија Марчок. Ученици гимназије „Јован Јовановић Змај“ исказали су заинтересованост за област хемије и жељу да своје образовање наставе у правцу унапређења својих знања и вештина у овој области, а кроз сарадњу са професорима и асистентима Технолошког факултета Нови Сад.

Поводом изванредне сарадње професора Дејана Радовановића са Технолошком факултетом Нови Сад, 15.04.2019. године организован је и званични пријем представника гимназије „Јован Јовановић Змај“ који су учествовали у вежбама из органске хемије. Представнике гимназије су примили су проф. др Биљана Пајин, декан и проф. др Драган Говедарица, продекан за наставу на Технолошком факултету Нови Сад, уз присуство проф. др Јасне Чанадановић-Брунет, доц. др Јелене Вулић и Вање Шерегељ. Професору Дејану Радовановићу, овом приликом уручена је захвалница за допринос популаризацији хемије међу младима и успешну сарадњу са Факултетом, а захвалницу је уручила проф. др Биљана Пајин, декан Факултета.