logo tflogo uns
среда, 15 мај 2019 04:57

Студенткиње Технолошког факултета на сајму Vitafoods Europe

Студенткиње Технолошког факултета Нови Сад, Милица Поповић (4. година) и Милица Теофанов (мастер студије) учествовале су на овогодишњем сајму "Vitafoods Europe", који је одржан у Женеви од 07-09.05.2019. године, у оквиру сарадње са компанијом Tosla д.о.о. из Словеније. На сајму су имале прилику да представљају саму компанију и у разговору са потенцијалним клијентима из целог света представе рад и производе компаније. 

Vitafood је један од водећих сајмова на светском нивоу кад је у питању индустрија суплемената исхрани. Ове године је окупио преко 1200 излагача из целог света, а посетило га је чак преко 22.000 посетилаца.

Сарадња са компанијом Tosla д.о.о. је успешно започета прошле године, када су проф. др Зита Шереш и поменуте студенткиње имале прилику да учествују на сајму "Seeds & Chips" у Милану. Након тога, студенткиње су обављале менторисану стручну праксу у периоду од две недеље у фабрици у Ајдовшчини (Словенија). Током праксе студенткиње су биле укључене у процес производње, пословања и пројекте истраживања и развоја нових производа. Поред тога имале су заједнички пројекат да самостално осмисле и произведу функционални прехрамбени производ, а такође и да испуне сваки корак који је потребан за пласирање производа на тржиште. 

Компанија Tosla д.о.о. је и ове године изразила жељу да настави веома лепу и успешну сарадњу, те је био конкурс за пријаву нових студената на летњу стручну праксу.

Верујемо да ће наши студенти настављати да нижу успехе, оправдавају поверење и испуне све задатке који се нађу пред њима, те да ћемо у будућности имати још више овако охрабрујућих прича.