У петак, 3. децембра 2021. године, успешно је одбрањена докторска дисертација кандидата Иде Заховић, под називом „Оптимизација производње ксантана на сировом глицеролу применом локалног изолата Xanthomonas sp.“.Чланови комисије су били: проф. др Јелена Додић, Технолошки…
У четвртак, 14. октобра 2021. године, успешно је одбрањен специјалистички рад на студијском програму Микробиолошка безбедност хране, кандидата Мирјане Болесников, под називом “Процена ефикасности одабраних дезинфицијенаса кроз различите фазе и кораке испитивања“.Комисију су чинили: проф.…
У петак, 19. новембра 2021. године, успешно је одбрањен специјалистички рад на студијском програму Микробиолошка безбедност хране, кандидата Александре Радиновић, под називом “Компаративна анализа сезонске променљивости микробиолошких показатеља воде за пиће у дистрибутивном систему на…
Национална академија за технологије хране у Одеси, Украјина, позива студенте основних и мастер студија, да најкасније до 1. фебруара 2022. пријаве радове за такмичење „Black Sea Science 2022“. Аутори најбољих научних радова ће бити позвани…
У уторак, 30. новембра 2021. године, на Технолошком факултету Нови Сад, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Заводом за трансфузију крви Војводине, организована је акција добровољног давања крви. Од укупно 42 пријављених, студената…
Одбор Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду, расписао је Конкурс за доделу 78 стипендија најбољим студентима Универзитета у школској 2021/2022. години. Конкурс је…
Својим високим дометима у академском образовању, као и бројним публикованим научним радовима и саопштењима, пројектима, иновацијама, патентима и другим остварењима својих сарадника, Факултет је обезбедио адекватно значајно место међу елитним институцијама ове врсте.
Булевар цара Лазара 1, 21101 Нови Сад, Србија Info телефон: +381 (0)21/485-3619 Info телефон: +381 (0)63/493-571 Маркетинг: +381 (0)21/485-3606 Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.