logo tflogo uns
четвртак, 14 децембар 2023 10:11

Стручна екскурзија студената Фармацеутског инжењерства

У петак, 8. децембра 2023. године, студенти 4. године студијског програма Фармацеутско инжењерство, у пратњи проф. др Лидије Петровић и техн. сарадника Слободана Танасина, посетили су погон за производњу козметике компаније YUCO-Hemija у Бачком Јарку.
Компанија успешно послује од 1989. године у области производње козметике и средстава за одржавање личне хигијене, а препознатљива је по сопственој козметичкој линији MULTIACTIV. Тренутни обим месечне производње је око 300 тона производа, са преко 200 различитих оригиналних формулација, чиме оправдава позицију регионалног лидера у овој области.
Циљ посете био је упознавање студената са савременом, аутоматизованом опремом за производњу, пуњење и паковање козметичких производа, као и са производним процесом који се одвија у строго контролисаним условима. У развојној лабораторији и лабораторији за контролу квалитета готових производа је, осим упознавања са стандардним процедурама, студентима омогућено да учествују у одабиру мирисне ноте нове колекције препарата за негу коже.
Захваљујемо се колегиници Весни Јеленић, специјалисти козметичке технологије, директорки погона и развоја козметичких производа, као и Драгани Цибули, бренд менаџеру ове компаније, на срдачном пријему.