logo tflogo uns
уторак, 30 мај 2023 13:51

Презентација пројеката из програма Фонда за науку

С обзиром да је у овом тренутку отворено доста позива за предлоге пројеката (како покрајинских, тако националних и међународних), на Технолошком факултету Нови Сад се почиње са серијом сесија представљања већ добијених пројеката и преношења искуства наших искусних носилаца пројеката, да бисмо као колектив били што успешнији и у овој области.
У петак, 26. маја са почетком у 11 сати, у Плавој сали Факултета, наше колеге проф. др Бранимир Павлић и проф. др Јована Граховац су презентовали своје пројекте и искуство руковођења пројектима ИДЕЈЕ и ПРОМИС.
Пројекат др Павлића је био на врху листе најбоље оцењених пројеката ИДЕЈЕ Фонда за науку, и једини текући пројекат Фонда за науку, где је носилац Технолошки факултет Нови Сад.
Др Граховац је била носилац ПРОМИС пројекта, такође јединог пројекта, где је носилац Технолошки факултет Нови Сад.
У петак су колеге др Граховац и др Павлић представили укратко своје пројекте, а потом су поделили са присутнима своје искуство из сарадње са Фондом за науку, дали смернице за пријаву пројеката, те на шта све требало обратити пажњу приликом писања предлога. Након тога се дискутовало о текућем позиву и проблемима руковођења пројектима.