logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • Презентација студије „Савремени технолошки поступци за искоришћење агроиндустријских остатака и отпада у производњи напредних биогорива, прехрамбених и мултифункционалних биопроизвода као део концепта биоекономије и одрживог развоја друштва“
петак, 30 септембар 2022 08:52

Презентација студије „Савремени технолошки поступци за искоришћење агроиндустријских остатака и отпада у производњи напредних биогорива, прехрамбених и мултифункционалних биопроизвода као део концепта биоекономије и одрживог развоја друштва“

На Технолошком факултету  Нови Сад, 28. септембра 2022. године, у Плавој сали, одржана је презентација студије под називом „Савремени технолошки поступци за искоришћење агроиндустријских остатака и отпада у производњи напредних биогорива, прехрамбених и мултифункционалних биопроизвода као део концепта биоекономије и одрживог развоја друштва“.

Израда поменуте студије реализована је за потребе и уз финансијску помоћ Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управа за аграрна плаћања.

Овом догађају су присуствовали аутори Студије, многобројни чланови катедри Технолошког факултета, заинтересовани студенти, као и представници компанијa домаће прехрамбене индустрије.

На презентацији је присутне поздравила декан Факулета проф. др Биљана Пајин, и истакла значај Студије и сарадње коју Технолошки факултет има са привредом.

Проф. др Александар Фиштеш, руководилац пројекта у оквиру којег је урађена Студија, одржао је презентацију под називом „Савремени технолошки поступци за искоришћење агроиндустријских остатака и отпада у производњи напредних биогорива, прехрамбених и мултифункционалних биопроизвода“.

Др Ференц Киш, научни сарадник, одржао је презентацију под називом „Техничко-економски аспекти производње биодизела у погонима малог капацитета“.

Prezentacija studije na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu