logo tflogo uns
уторак, 04 октобар 2022 10:57

Свечани пријем студената прве године у академској 2022/23. години

У препуном амфитеатру Технолошког факултета, у петак, 30. септембра 2022. године, уприличен је свечани пријем студената прве године основних академских студија у 2022/23. години. Пријему су присуствовали декан Факултета, проф. др Биљана Пајин, продекан за науку, проф. др Зита Шереш, председник Студентског парламента ТФНС, Никола Цветковић, студент продекан, Немања Шпирић, шефови катедри и наставници који ће предавати новим студентима на првој години.

Пријем је започео химном „Боже, правде“ и универзитетском химном „Гаудеамус игитур“ у извођењу Хора Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, под диригентском управом наставника Јована Травице. Након тога се студентима обратила декан проф. др Биљана Пајин и пожелела добродошлицу студентима у породицу технолога, истакавши да је ово почетак њиховог студирања, али да их, поред обавеза, чека и пуно нових пријатељстава и уживања у осталим активностима.

Студенти су затим упознати са професорима који ће им предавати на првој години. Уследила је музичка пауза у којој је Хор Гимназије „Јован Јовановић Змај“ извео нумеру „Српкиња“ Исидора Бајића.

Председник Студентског парламента, Никола Цветковић и студент продекан, Немања Шпирић, упознали су студенте са радом студентских организација на Факултету и могућношћу укључивања у разне ваннаставне активности.

На крају је, бивши студент Технолошког факултета, др Анастасија Селаковић, Организатор управљања системом квалитета и развоја у компанији „Фиделинка Скроб“, поделила са студентима своје искуство из студентских дана и грађења каријере.

Говор деканице, проф. др Биљане Пајин - опширније

Изјаве деканице, проф. Биљане Пајин и студента продекана, Немање Шпирића - опширније

По завршетку свечаног дела пријема,  студенти су имали састанке са менторима и студентима менторима по студијским програмима, тј. подручјима.