logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • 4. тренинг у оквиру пројекта „Изградња предузетничког екосистема - Студентско предузетништво преко граница”
уторак, 08 фебруар 2022 14:55

4. тренинг у оквиру пројекта „Изградња предузетничког екосистема - Студентско предузетништво преко граница”

3. и 4. фебруара 2022. године, одржан је 4. тренинг у оквиру Interreg IPA програма прекограничне сарадње Мађарска – Србија, и пројекта под називом „Изградња предузетничког екосистема - Студентско предузетништво преко граница” (Building Entrepreneurial Ecosystem - Student entrepreneurship beyond borders) са акронимом BEE-Student.
Назив тренинга посвећеног женском предузетништву је ,,Training 4 – Women entrepreneurship“, а пројекат спроводе Регионална привредна комора из Сегедина, Мађарска и Технолошки факултет Нови Сад, Универзитета у Новом Саду, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, као институционалном подршком Технолошком факултету.
Првог дана тренинга, у Ректорату Универзитета у Новом Саду, присутнима се обратио покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, који је говорио о раду Секретаријата, подстицајним мерама и подршци предузетништву, као и о важној грани предузетништва, женском предузетништву, те о важности жене у привреди.
Тренинг је отворила покрајински секретар за финансије, Смиљка Јовановић, а учесници уводног дела су биле декан Технолошког факултета Нови Сад, проф. др Биљана Пајин, проф. др Анастасија Стојшић Милосављевић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, као и др Жужана Трашерне Олах, секретар Привредне коморе Жупаније Чонград.
Учеснице тренинга су биле: Ана Халас Новак, председница NOVANA Marketing Consulting and Communication Office из Сегедина; Ивана Шијачки Мајороши, сувласница Винарије Шијачки, Баноштор; Силвиа Калмар, генерални директор компаније Kalmár Motor Ltd; др Жана Шарановић, главни координатор, Фиделинка – Скроб, Суботица; Софија Бајић, председница удружења „Бизнис на штиклама“, Нови Сад.
Четврту радионицу је водила проф. др Зита Шереш.
Другог дана тренинга, у Плавој сали Технолошког факултета Нови Сад, стипендисткиње пројекта, Емилија Фодор и Симона Дуловић, одржале су презентације и поделиле своје утиске са праксе коју су обављале у малим и средњим предузећима у Мађарској.