logo tflogo uns
среда, 22 мај 2019 04:02

Средњошколци из Војводине посетили Технолошки факултет Нови Сад

Технолошки факултет Нови Сад, 18.05.2019. године, представио је могућности које пружају студије на различитим студијским подручјима које се изучавају на Факултету, а у оквиру је стручне екскурзије за средњошколце мађарске националности из целе Војводине, коју је организовао Мађарски национални савет.

На стручној екскурзији учествовало је око 200 мађарских ученика трећих разреда средњих школа из Војводине, који су дошли у Нови Сад како би се упознали са могућностима које нуде високошколске установе. Ову стручну екскурзију организовао је Мађарски национални савет са циљем да охрабри средњошколце да своје школовање наставе у високошколским установама у Србији. Ученици средњих школа имали су прилике да упознају програме 14 новосадских факултета, међу којима је представљен и Технолошки факултет Нови Сад.

Технолошки факултет Нови Сад представила је проф. др Зита Шереш, редовни професор студијског програма Прехрамбена технологија. Средњошколци који су исказали интересовање за Технолошки факултет имали су прилику да обиђу Факултет, али и да присуствују предавањима у оквиру Дана отворених врата Технолошког факултета. Поред тога, средњошколци су учествовали и на радионицама које је Технолошки факултет Нови Сад организовао у оквиру Фестивала науке и образовања.

Средњошколци су посетили и Студентски дом „Европа" у Новом Саду.