logo tflogo uns
понедељак, 07 октобар 2019 03:51

Свечани пријем нове генерације студената Технолошког факултета Нови Сад

У препуном амфитеатру Технолошког факултета Нови Сад у понедељак, 30.09.2019. године, одржан је свечани пријем студената који су уписали прву годину основних академских студија у школској 2019/20. години.

Свечани пријем отпочео је тоновима универзитетске химне „Гаудеамус игитур“ након чега се будућим дипломираним инжењерима технологије обратила проф. др Биљана Пајин, декан Технолошког факултета Нови Сад. Проф. др Биљана Пајин, пожелела је студентима топлу добродошлицу у породицу технолога и истакла да је сигурна да ће и у овој, као и у свим претходним генерацијама, бити много оних који ће остварити значајне успехе у каријери.

Након филма о Технолошком факултету Нови Сад, студенте прве године поздравио је проф. др Драган Говедарица, продекан за наставу на Технолошком факултету Нови Сад. Проф. др Драган Говедарица у свом обраћању студентима говорио је о бројним успесима које су остварили дипломирани инжењери технологије, који су своју диплому стекли на Технолошком факултету Нови Сад. Продекан је истакао и да се професори, са којима ће се бруцоши упознати током студија, поред наставе континуирано баве и научноистраживачким радом. На крају свог обраћања, продекан за наставу представио је све наставнике који ће предавати новој генерацији студената у првој години и пожелео свима пуно успеха и среће током студија.

Испред Студентског парламента, нове колеге поздравила је Драгана Малиновић, председница Студентског парламента Технолошког факултета Нови Сад и упознала их са начином рада парламента, као и са активностима које имају чланови. На крају председница Студентског парламента позвала је све студента да се укључе у рад парламента, као и других студентских организација.

Милан Радовановић, студент продекан Технолошког факултета Нови Сад представио је својим новим колегама како је бити студент на Технолошком факултету. Поред наставних активности, студент продекан представио је и бројне ваннаставне активности које су на располагању студентима. Такође, упознао је бруцоше са студентским организацијама и Kултурно-уметничким друштвом Технолошког факултета.

На свечаном пријему, новој генерацији студената обратили су се Биљана Богдановић, координатор контроле квалитета и Бранислав Богдановић, заменик техничког директора у Суноко д.о.о. Нови Сад, некадашњи студенти Технолошког факултета Нови Сад, а сада веома успешни брачни пар у области технологије шећера. Брачни пар Богдановић укратко је представио свој пут до успеха, присећајући се интересантних анегдота из периода студирања на Технолошком факултету, где су се упознали и заљубили.

Свечани пријем студената прве године основних академских студија улепшали су звуци кларинета и виолончела ученика ИИИ разреда средње музичке школе „Исидор Бајић“, Матије Француског и Исидоре Kрмпотић.

По завршетку свечаног пријема, студенти су имали састанак са менторима који су одабрани, како из редова наставника, тако и из редова студената за сваки студијски програм/подручје.