logo tflogo uns
среда, 15 мај 2019 03:43

Студенти Фармацеутског инжењерства посетили Yuco хемију

Студенти четврте године студијског програма Фармацеутско инжењерство Технолошког факултета Нови Сад, 09.05.2019. године посетили су производни погон козметичких производа компаније Yuco хемија уз Бачког Јарка, која је један од лидера у производњи ове врсте производа.

Студенти су посетили фабрику Yuco хемија у пратњи проф. др Лидије Петровић, доц. др Јадранке Фрај и Слободана Танасина, техничког сарадника на предмету Технологија козметичких производа. Студенте и представнике Факултета испред компаније Yuco хемија дочекале су дипл. инж. технологије Весна Јеленић, директор производње и сектора набавке и Драгана Цибула, референт маркетинга. Током посете студенти су се кроз кратку презентацију најпре упознали са компанијом, начином пословања и њиховим брендовим. Затим их је дипл. Инж. Весна Јеленић спровела кроз производни погон козметичких производа, где су имали прилику да виде цео процес производње, од замешавања до паковања. Након тога су посетили развојну лабораторију, где им је дипл. инж. технологије Јелена Лазаревић, некадашњи студент смера Фармацеутско инжењерство, описала рад технолога у развоју и изазове са којима се сусрећу. На крају посете, студенти су имали прилику да тестирају неке од производа бренда Multiactiv, као и да обаве тестирања стања коже лица.

Kомпанија Yuco хемија на тржишту Републике Србије послује већ 30 година, а својим брендом Multiactiv заузима лидерску позицију у производњи козметичких производа. Осим тога, успешно се баве и производњом средстава за одржавање хигијене у домаћинствима и индустрији, као и течних ђубрива за цвеће.