logo tflogo uns
среда, 30 јануар 2019 14:20

Успешна сарадња

Успешна сарадња са Прехрамбено – технолошким факултетом Свеучилишта  „Јосипа Јурија Штросмајера“ у Осијеку

У деканату Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду у понедељак, 28.01.2019. године, одржан је радни састанак са представницима Прехрамбено – технолошког факултета Свеучилишта „Јосипа Јурја Штросмајера“ у Осијеку, са циљем сумирања резултата досадашње сарадње и интензивирања сарадње у наредном периоду.

Сарадња између Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду и Прехрамбено –технолошког факултета Свеучилишта „Јосипа Јурја Штросмајера“ из Осијека има традицију дугу 15 година. Током година, сарадња се ширила и учвршћивала, а бенефити од оваквог вида размене искустава и знања видљиви су на више нивоа од размене студената, професора, преко размене искустава, па све до реализације заједничких пројеката.

Како би се сагледали сви резултати и направили планови за даљу, још интензивнију сарадњу одржан је радни састанак у просторијама Технолошког факултета Нови Сад. Испред Технолошког факултета Нови Сад, радном састанку су присуствовали проф. др Биљана Пајин, декан, проф. др Сенка Видовић, продекан за науку и проф. др Јарослав Катона, продекан за финансије, док су испред Прехрамбено – технолошког факултета Свеучилишта „Јосипа Јурија Штросмајера“ у Осијеку присуствовали проф. др Драго Шубарић, проректор за финансије, проф. др Стела Јокић, продекан за науку, проф. др Ђурђица Ачкар, ванредни професор и доцент др Антун Јозимовић. На састанку су разматрани планови за даљу сарадњу, који су многобројни, па се тако очекује заједничка пријава на неке веће европске пројекте, много заједничких радова и укључивање што већег броја младих истраживача у пројекте. Такође, од ове сарадње имаће користи и индустрија у којој су применљива многа научна достигнућа до којих су факултети заједнички дошли.

Ова сарадња функционише по принципу надопуњавања, па су тако студентима и професорима и једног и другог факултета на располагању ресурси обе установе, стога резултати  никада не изостају. Сарадња је донела широк спектар могућности које се пружају и професорима и студентима, велики број публикованих научних радова у часописима који се високо рангирају, једну издату књигу и још много тога.