logo tflogo uns
четвртак, 07 фебруар 2019 10:13

Повеља и захвалница за дугогодишњу сарадњу

На Инжењерском факултету Универзитета у Сегедину у петак 01.02.2019. године, проф. др Зити Шереш, шефу студијског програма Прехрамбено инжењерство на Технолошком факултету Нови Сад, уручена је повеља и захвалница за дугогодишњу сарадњу са партнерима из Сегедина.
У оквиру свечане доделе диплома студентима Инжењерског факултета Универзитета у Сегедину, проф. др Зита Шереш, ванредни професор и шеф студијског програма Прехрамбено инжењерство, испред тима Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду, проглашена је почасним чланом сегединског Инжењерског факултета. Проф. др Иштван Биро, декан Инжењерског факултета у Сегедину, уручио је повељу проф. др Зити Шереш у присуству проректора за наставу Универзитета у Сегедину, као и декана осталих факултета поменутог универзитета. Поред тога, уручена јој је и захвалница за дугогодишњу сарадњу на научном, али на образовном пољу.
Успешна сарадња Технолошког факултета Нови Сад и Инжењерског факултета у Сегедину траје већ 10 година, а успеси су запажени највише са тимом који чине проф. др Цецилија Ходур, др Бесидеш Шандор и др Кертез Саболч, док тим Технолошког факултета Нови Сад чине претежно професори са Катедре за инжењерство угљенохидратне хране. Током сарадње тимови су имали успешно реализоване међународне пројекте типа ИПА, билатералне сарадње, а могу се похвалити и учешћем у националном пројекту Мађарске, који координира проф. др Цецилиа Ходур.