logo tflogo uns
четвртак, 07 фебруар 2019 11:56

Студенти Фармацеутског инжењерства посетили Хемофарм

Студенти студијског програма Фармацеутско инжењерство у пратњи проф. др Сенке Видовић, продекана за науку и проф. др Јарослава Катоне, продекана за финансије на Технолошком факултету Нови Сад, током јануара посетили су погон наше највеће фармацеутске компаније Хемофарм у Вршцу.
Студенте и представнике Технолошког факултета Нови Сад испред компаније Хемофарм дочекала је госпођица Ана Ђокић, која им је укратко представила компанију. Током посете студенти студијског програма Фармацеутско инжењерство били су у прилици да виде високо регално складиште, кроз које их је спровео Димитрије Јовановић, стручни сарадник у Хемофарму, а затим и погон паковног центра, кроз које их је спровела Јелена Рашић Павлов, виши стручни сарадник и некадашњи студент Технолошког факултета Нови Сад.
Студенти су имали прилику да посете и погон инјекционих раствора и одељење лиофилизираних производа. Како се производе инјекциони раствори и лиофилизирани производи студентима су објаснили Душица Савић, стручни сарадник у производњи и Данка Станишић, стручни сарадник у производњи и такође, некадашњи студент студијског програма Фармацеутско инжењерство Технолошког факултета Нови Сад.
Студенти студијског програма Фармацеутско инжењерство су током ове посете имали прилику да се ближе упознају са радом Хемофарм-а и виде како највећа фармацеутска компанија у Србији примењује стечена знања у пракси.