logo tflogo uns
петак, 08 фебруар 2019 13:49

Проширен Обим акредитације Лабораторије за испитивање прехрамбених производа

Лабораторија за испитивање прехрамбених производа Технолошког факултета у Новом Саду на основу другог редовног надзорног оцењивања и оцењивања у сврху проширења Обима акредитације од стране Акредитационог тела Србије (АТС) утврђено је да је рад Лабораторије усклађен са стандардом SRPS ISO/IEC 17025:2006, док је Обим акредитације проширен новим предметима испитивања, као и новим методама.
Лабораторија за испитивање прехрамбених производа акредитована је од 2003. године и од тада перманентно унапређује свој рад и усклађује га са новим захтевима за обезбеђење квалитета, што потврђује и окончано оцењивање које је спроведено током 2018. године. Према речима проф. др Драгољуба Цветковића, руководиоца Лабораторије Акредитационо тело Србије је на основу остварених резултата утврдило да је рад Лабораторије за испитивање прехрамбених производа усклађен са стандардом SRPS ISO/IEC 17025:2006 и донело је одлуку о одржавању постојећег, као и о проширењу Обима акредитације одређеним бројем нових предмета испитивања, као и великим бројем нових метода физичких, хемијских и биохемијских испитивања. „На наш захтев, као и на основу чињеница утврђених током оцењивања урађене су и бројне измене и ажурирања у Обиму акредитације, чиме је он значајно побољшан.“- исткао је доц. др Ранко Романић, заменик руководиоца и руководилац за квалитет
Према важећем Обиму акредитације од 17.01.2019. године Лабораторија за испитивање прехрамбених производа акредитована је за преко 90 техника испитивања, а захваљујући стручности особља уз контролу квалитета производа, може да пружи и научно-стручне, техничке и саветодавне услуге корисницима својих услуга.
Важећи Обим акредитације Лабораторије за испитивање прехрамбених производа можете погледати на ОВДЕ.