logo tflogo uns
петак, 22 фебруар 2019 14:12

Трибина „Истине и заблуде о угљеним хидратима“

У оквиру обележавања 60 година постојања Технолошког факултета Нови Сад, март месец смо посветили инжењерству угљених хидрата са темом месеца „Dolce Vita / Сладак живот“, па Вас позивамо да нам се придружите на трибини „Истине и заблуде о угљеним хидратима“ која ће се одржати 29.03.2019. године у амфитеатру Технолошког факултета са почетком у 18 часова.

У оквиру трибине учесници ће се информисати о врстама угљених хидрата, њиховој улози у исхрани и технолошкој улози у изради прехрамбених производа.

Модератор трибине биће проф. др Љубица Докић. Проф. др Драгана Шороња Симовић ће говорити о истинама и заблудама у вези са белим и црним хлебом, док ће о сличностима и разликама, као и заблудама које се односе на бели и смеђи шећер на трибини ће говорити проф. др Зита Шереш, руководилац студијског програма Прехрамбено инжењерство.

Након трибине посетиоци ће моћи да се упознају са представницима индустрије која се бави прерадом сировина богатих угљеним хидратима, а који ће изложити неке од својих производа у холу Факултета.