logo tflogo uns
петак, 20 септембар 2019 17:22

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КОМПАНИЈЕ „BARRY CALLEBAUT“

У присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, представници Владе Републике Србије и менаџмента компаније „Barry Callebaut“ потписали су Уговор који се односи на реализацију инвестиционог пројекта изградње извозно оријентисаног производног погона чоколаде у Новом Саду. Потписници уговора били су министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић, финансијски директор „Barry Callebaut“ за земље ЕМЕА Дарко Шуман, те генерални менаџер „Barry Callebaut“ за југоисточну Европу, Стојан Кемера.
- Ово је велика ствар за Нови Сад. Захваљујући подршци Владе и Председника републике, настављамо инвестициони циклус, добијамо нове погоне, отварају се нова радна места. Међутим овде није реч о масовном запошљавању, већ о капитално-интензивној инвестицији извозног карактера. Нови Сад је добио један од највећих светских брендова у области производње чоколаде, фирму која има светски премијум бренд, и поносан сам што су одабрали Србију и наш град као локацију где ће инвестирати. Град Нови Сад ће се трудити да буде добар домаћин, у шта су се они уверили у претходних десет месеци, јер смо показали да можемо бити партнер у реализацији тако велике инвестиције. Један од битних разлога да изаберу баш Нови Сад јесу еудски ресурси, и велика је ствар што је већ успоставлјена сарадња компаније са Универзитетом, односно Технолошким факултетом. За нас је добитна комбинација сарадња науке и образовања са привредом и производњом – рекао је градоначелник Милош Вучевић.
Министар Кнежевић истакао је да долазак овако моћне фирме, представлја још једну потврду да је Србија добро место за улагање.
Како је оценио генерални менаџер „Barry Callebaut“ за југоисточну Европу Стојан Кемера Нови Сад је показао изузетан ниво професионализма и разумевања потреба те компаније.
- Од данас улазимо у следећу фазу инвестиције и наредних месеци може се очекивати почетак грађевинских радова. Србија је у нама добила сјајног партнера за развој прехрамбене индустрије – закључио је Кемера.