logo tflogo uns
уторак, 15 октобар 2019 14:24

Свечана академија поводом 60 година од оснивања Технолошког факултета Нови Сад

Технолошки факултет Нови Сад у четвртак, 10.10.2019. године, Свечаном академијом у амфитеатру зграде Ректората Универзитета у Новом Саду, обележио је 60 година постојања и успешног рада.

Приликом обележавања овог значајног јубилеја присутне, међу којима је био велики број представника универзитета и факултета из земље и региона, истакнутих научника из целог света, као и представника привреде са којом Технолошки факултет Нови Сад интензивно сарађује, поздравила је проф. др Биљана Пајин, декан Технолошког факултета Нови Сад. У свом обраћању проф. др Биљана Пајин, декан Технолошког факултета Нови Сад, представила је и јединствену монографију која је издата поводом обележавања овог значајног јубилеја.

Испред Универзитета у Новом Саду чији је део и Технолошки факултет, присутнима се обратио проф. др Стеван Станковски, проректор за науку и истраживање. О успесима наставног особља, истраживача, али и студената, као и о значајним научним пројектима и достигнућима запослених на Технолошком факултету, присутнима је говорио проф. др Виктор Недовић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Стратешки пројекти у које је укључен и Технолошки факултет Нови Сад су од великог значаја како за развој привреде, тако и за сам Факултет о чему је говорила проф. др Маријана Дукић Мијатовић, саветница градоначелника Новог Сада за имплементацију стратешких пројеката и потпредседница Националног савета за високо образовање. Да су студенти најважнији део Факултета, као и да су сви напори Факултета усмери управо на студенте, присутнима је предочила Татјана Даничић, студенткиња генерације на Технолошком факултету Нови Сад.