logo tflogo uns
четвртак, 19 децембар 2019 12:18

Додељене јубиларне и награде за најбоље студенте Технолошког факултета

На Технолошком факултету Нови Сад, 17.12.2019. године, свечано су уручене награде најбољим студентима Факултета, као и јубиларне награде запосленима, а за најбољу студенткињу проглашена је Тијана Бабић.

Факултетске награде за најбоље студенте додељују се сваке године студентима који су остварили запажене резултате током школске године, а ове године награду је добило 6 студента. Пре официјелне доделе награде проф. др Биљана Пајин, декан Технолошког факултета Нови Сад обратила се присутнима и честитала им на успеху. „Наши најбољи студенти су они који су препознали да је знање највреднији ресурс који им нико не може одузети и који су свесни чињенице да је знање постало највреднија валута 21. века. Знање је, такође, и главни покретач развоја, промена и напретка друштва у целини, стога апелујем на све вас који сте као најбољи данас овде да наставите да улажете у себе и у своје образовање, јер знам да ћете остати међу најбољима и сигурно дати допринос и струци и науци.“ – истакла је проф. др Биљана Пајин, декан Факултета. У свом обраћању проф. др Биљана Пајин захвалила се добитницима јубиларних награда, који посвећеним радом и трудом у великој мери доприносе развоју и репутацији Факултета.

Награду за најбољег студента Факултета добила је Тијана Бабић, студенткиња која је остварила просечну оцену 9.94. Тијана је дипломирала на студијском подручју Прехрамбена биотехнологија и сада је студент мастер студија на студијском подручју Биохемијско инжењерство. У свом обраћању Тијана Бабић је изразила велику захвалност свим професорима и истакла да јој је било велико задовољство да стиче знање од великих стручњака, али да су јој ипак најдража пријатељства која је стекла током студија.

Награда за најбољег студент генерације 2015/16. школске године отишла је у руке Љиљане Вујичић која је током школске 2018/19. године остварила просек 9.88. Љиљана је дипломирала на студијском подручју Нафтно – петрохемијско инжењерство и наставила своје образовање на мастер студијама на студијском подручју Хемијско – процесно инжењерство. Награду за најбољег студента генерације 2016/17. школске године добила је Сара Јоксовић која је током прошле школске године остварила просек 10.00. Сара је сада четврта година студија на студијском програму Инжењерство материјала. Најбољи студент генерације 2017/18. школске године је Софија Миловановић. Софија је у школској 2018/19. години остварила просек 10.00 као студенткиња друге године студија на студијском подручју Нафтно – петрохемијско инжењерство. За најбољег студента генерације 2018/19. школске године проглашена је Марија Ковач, која је у школској 2018/19. години, такође остварила просек 10.00 као студент прве године основних академских студија на студијском програму Инжењерство материјала. Поред ње награду за најбољег студента генерације 2018/19. школске године добила је и Ива Токовић, која је такође остварила просек 10.00 као студент прве године основних академских студија на студијском програму Инжењерство материјала.

Запосленима, који су својим трудом и радом из дана у дан доприносили развоју Технолошког факултета током протеклих деценија, уручене су пригодне јубиларне награде. Јубиларну награду за 10 година радног стажа добило је четворо запослених, за 20 година радног стажа награђено је двоје запослених и 30 година радног стажа награђено је по четворо запослених, док је јубиларну награду за 40 година радног стажа заслужило двоје запослених.