logo tflogo uns
  • Насловна
  • О нама
  • Вести
  • Проф. др Маријана Царић добитница признања "Капетан Миша Анастасијевић“ за животно дело
петак, 28 фебруар 2020 12:46

Проф. др Маријана Царић добитница признања "Капетан Миша Анастасијевић“ за животно дело

Проф. др Маријана Царић, емирита Технолошког факултета Нови Сад добитница је престижног признања ,,Капетан Миша Анастасијевић“, које се додељује најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама који су допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва у региону. Свечана додела признања ,,Капетан Миша Анастасијевић“ одржана је18.12.2019. године у Галерији Матице српске у Новом Саду.

Проф. др Маријана Царић, емирита Технолошког факултета Нови Сад добитница је признања за животно дело које је доделио председник жирија проф. др Радован Пејановић, бивши ректор Универзитета у Новом Сада.

Награда ,,Капетан Миша Анастасијевић“ је део пројекта ,,Пут ка врху“, који је настао 2000. године у реализацији агенције Медиа Инвент у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, Универзитетом у Београду и Привредном комором Србије, у циљу афирмисања привредног стваралаштва, предузетничке културе и друштвених вредности у нашој земљи. И ове године угледним и успешним члановима нашег друштва на нивоу Војводине којима је додељено установљено признање, које чине плакета и златник са ликом великог српског трговца и добротвора из ИX века, дунавског капетана Мише Анастасијевића, који је уметничко дело академског вајара из Београда, Љубише Манчића.