logo tflogo uns
субота, 12 октобар 2019 07:32

Међународна конференција ICAPP

У оквиру обележавања значајног јубилеја Технолошког факултета Нови Сад – 60 година од оснивања, организована је међународна научна конференција под називом Међународна конференција о напредној производњи и преради (Internetional Conference on Advanced Production and Processing – ICAPP), која је свечано отворена 10.10.2019. године у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду.

ICAPP је научна конференција у чијем су фокусу истраживања која се тичу савремене производње и прераде у различитим областима технологије. На свечаном отварању конференције ICAPP присутнима су се обратили проф. др Биљана Пајин, декан Технолошког факултета Нови Сад и председница конференције, проф. др Стеван Станковски, проректор за науку и истраживање на Универзитету у Новом Саду, док се испред организационог одбора конференције обратила проф. др Сенка Видовић, продекан за науку на Технолошком факултету Нови Сад.

Први ICAPP је окупио преко 300 научника, истраживача и стручњака из целог света, који су у два дана конференције, 10-11.10.2019. године, имали прилику да представе своја најновија достигнућа из области којима се баве. Предавачи на ICAPP-у били су еминентни стручњаци и научници из 22 земље света међу којима су САД, Немачка, Шпанија, Португалија, Енглеска, Италија, Русија и многе друге.

Први ICAPP посвећен је најновијим достигнућима и открићима у области прехрамбене технологије, биотехнологије, фармацеутског инжењерства, инжењерства материјала, нафтно-петрохемијског инжењерства, инжењерства животне средине, хемијског инжењерства и одрживог развоја. Главни циљ конференције је представљање најновијих резултата и достигнућа у оквиру тема конференција. Поред тога, циљ конференције је да окупи стручњаке и научнике из различитих области технолошког инжењерства и да иницира њихову дискусију и умрежавање, стварање нових идеја, креирање заједничких истраживања и нових пројекта.