logo tflogo uns
среда, 29 новембар 2023 13:57

Посета ученика Зрењанинске гимназије и Техничке школе ,,Павле Савић“

Ученици другe, трећe и четвртe годинe Зрењанинске гимназије посетили су 18. новембра 2023. године Технолошки факултет Нови Сад, у пратњи наставника Александра Раките, а 23. новембра, ученици треће и четврте године Tехничке школе „Павле Савић“, смер Техничар за прераду нафте и гаса, посетили су наш факултет, у пратњи наставница Тање Кемивеш, Јасмине Јаконић-Јањић и Татјане Колошњај.

У оквиру посете, проф. Наташа Ђуришић-Младеновић је ученицима представила студијске програме на основним академским студијама, са посебним освртом на Хемијско инжењерство и, у оквиру овог програма, на модул Нафтно-петрохемијско инжењерство.

Након тога, проф. Ђуришић-Младеновић и др Маја Буљовчић, асистент, су одржале предавање из области загађења животне средине, првенствено земљишта, услед емисије различитих загађујућих једињења, представљајући истовремено и проблем емергентних загађујућих супстанци као предмет истраживања у оквиру европског пројекта TwiNSol-CECs, којим руководи Технолошки факултет Нови Сад (www.twinsol-cecs.com).