logo tflogo uns
четвртак, 26 октобар 2023 12:14

Нова инфо сесија – представљање добијених пројекaта

Настављамо са серијом сесија представљања већ добијених пројеката и преношења искуства наших искусних носилаца пројеката, да бисмо као колектив били што успешнији и у овој области.
Као подстицај колегиницама и колегама, који би желели да се опробају у врсти међународних пројеката типа ЕУРЕКА, и пројеката финансираних од стране Русије и Србије, одржана је инфо сесија у Плавој сали Технолошког факултета, у петак, 20. октобра 2023. са почетком у 11 сати.
Најпре је др Снежана Вучетић, руководилац EUREKANETWORK пројекта, под акронимом CAPTAN и насловом „Advanced cleaning and protection of tangible culture heritage“, представила фазе припреме пројекта, као начин вођења пројекта, а наравно и сам пројекат.
Након тога је др Бојан Миљевић представио на исти начин припрему пројекта, као и сам пројекат, под називом „Self-healing phenomenon in mortar and concrete structures assessed by neutron computed tomography“.
У току сесије, одговарано је на питања присутних који су били веома заинтересовани за пријаву на ову врсту позива, која се очекује 2024. године.