logo tflogo uns
петак, 14 јул 2023 14:17

Делегација Технолошког факултета у посети кинеским универзитетима

Делегација Технолошког факултета Нови Сад, коју су чинили проф. др Јарослав Катона, продекан за финансије и проф. др Марија Милановић, шеф Катедре за инжењерство материјала, је у периоду од 1. до 7. јула 2023. године посетила два кинеска универзитета: Нингбо универзитет у месту Нингбо и Јиангсу универзитет у месту Зхењианг. Током радне посете, разматрани су различити модели сарадње Технолошког факултета и кинеских универзитета у образовању младих инжењера и усавршавању стручног кадра, као и могућности успостављања научне и технолошке платформе сарадње.
У оквиру посете Нингбо универзитету, вођени су разговори са представницима School of Materials Science and Chemical Engineering и том приликом је организована посета лабораторијама и научним центрима овог факултета.
Током посете Јиангсу универзитету, обавељени су разговори са представницима неколико факултета: School of Food and Biological Engineering, School of Materials Science and Engineering, School of Chemistry and Chemical Engineering. Том приликом реализоване су и посете студентским и научним лабораторијама поменутих факултета, као и Индустријском центру у оквиру Јиангсу универзитета.