logo tflogo uns
петак, 07 јул 2023 10:43

Одржана Летња школа у оквиру великог пројекта Технолошког факултета

TwiNSol-CECs летња школа "Analytical Methodologies for Determination of CECs in the Environment" (Примена аналитичких метода за праћење присуства емергентних загађујућих супстанци у животној средини), одржана је на Технолошком факултету Нови Сад, од 2. до 6. јула 2023. године, у оквиру европског пројекта TwiNSol-CECs финансираног у потпуности од стране Европске Комисије у укупном износу око 1,4 милиона евра.
Координатор пројекта је Технолошки факултет Нови Сад, а партнери на пројекту су две престижне институције из Европе; Институт за процену стања животне средине и испитивања воде Шпанског Високог савета за научна истраживања, из Барселоне, и Факултет природних наука и технологије NOVA универзитета из Лисабона.
Колега са шпанског партнерског института, др Никола Монтемуро је један од предавача на 1. летњој школи у оквиру TwiNSol-CECs пројекта, заједно са још 6 истраживача са Технолошког факултета Нови Сад: др Јеленом Живанчев, др Весном Васић, др Драганом Лукић, др Ференцом Кишом, др Игором Антићем и проф. др Наташом Ђуришић-Младеновић.
Летња школа се састоји од преподневних теоријских предавања, а поподне су организоване практичне вежбе у лабораторијама Технолошког факултета, у којима се иначе одвијају научне активности укључујући и тренутне на TwiNSol-CECs пројекту.

TwiNSol-CECs летња школа - видео