logo tflogo uns
среда, 22 децембар 2021 14:04

Надзорно оцењивање Лабораторије за испитивање прехрамбених производа

Прво редовно надзорно оцењивање Лабораторије за испитивање прехрамбених производа од стране Акредитационог тела Србије (АТС) у V циклусу акредитације 2020-2024. године, у циљу провере испуњености захтева стандарда SRPS ISO/IEC 17025:2017, реализовано је у два дана 11. и 14.12.2021. године. Тим за оцењивање је поред вође тима (као водећег оцењивача) чинило четири техничка оцењивача која су се осведочила у укупно 19 метода испитивања по Плану оцењивања.  

Руководство Лабораторије се захваљује Координаторима и сарадницима Одељења који су својом ангажованошћу и посвећеношћу допринели успешној реализацији овог надзорног оцењивања: Одељење за млеко и млечне производе (проф. др Мирела Иличић, доц. др Катарина Канурић и Марко Цветић), Одељење за уља и масти (доц. др Ранко Романић, проф. др Снежана Кравић и Данијела Релић-Мишков), Одељење за вино и алкохолна пића (проф. др Владимир Пушкаш, доц. др Урош Миљић, доц. др Сунчица Коцић-Танацков, др Сандра Булут и Горјана Бугарски), Одељење за квасац (проф. др Јелена Додић, проф. др Јована Граховац и Отилија Милановић), Одељење за брашно, пекарске и тестеничарске производе (проф. др Драгана Шороња-Симовић, Јана Захорец и Татјана Генцел), Одељење за микробиологију (проф. др Синиша Марков, проф. др Драгољуб Цветковић, доц. др Александра Ранитовић, Гордана Миленковић и Сања Келијашевић), Одељење за контаминенте у храни (проф. др Наташа Ђуришић-Младеновић, др Јелена Живанчев, др Игор Антић и Маја Буљовчић), као и стручни сарадник Техничке службе Лабораторије др Милош Бјелица и Руководилац за квалитет др Ранко Романић.  

Овим je Teхнoлoшки фaкултeт Нoви Сaд, својом aкрeдитoвaном Лaбoрaтoриjом зa испитивање прехрамбених производа, још једном потврдио да је респектабилна институциja у oблaсти испитивања квалитета и безбедности прехрамбених производа и пружања услуга везаних за унапређење технолошких процеса, квалитета и безбедности производа.

Проф. др Драгољуб Цветковић

Руководилац Лабораторије