logo tflogo uns
уторак, 21 децембар 2021 12:17

Лука Томашевић – добитник стипендије Ђао Тонг универзитета у Шангају

Лука Томашевић, дипломирани инжењер технологије, тренутно на мастер студијама на Технолошком факултету Нови Сад, добитник је стипендије на School of Environmental Science and Engineering, престижног Шангајског универзитета.
Стипендија ће се реализовати у оквиру Програма међународне размене студената и предвиђа боравак у Кини од фебруара до јуна 2022. године.
Лука је дипломирао на студијском подручју Нафтно-петрохемијско инжењерство, а мастер студије наставио на Еко-енергетском инжењерству. О томе каже: „Ментор мог завршног рада био је проф. др Александар Јокић, којег овом приликом поздрављам, захвалан на препоручљивој сарадњи. Мастер академске студије уписао сам на студијском подручју Еко-енергетско инжењерство. Привукле су ме идеје о еколошкој одрживости хемијске индустрије, која је често на мети критика еко-организација, стога желим да своја тренутно знања из области инжењерства допуним познавањима еколошких начела и приципа одрживости.“
Лука се тренутно налази на пракси у оквиру компаније НИС а.д. Догледни циљеви које је поставио, су звање мастер инжењера технологије и одлазак у Кину на Ђао Тонг универзитет.
„Прилика за одлазак у далеку Кину, на студије универзитета који спада у 50 најбољих на планети би само по себи могло да стоји као мотивација, али прави покретач је жеља за упознавањем нове културе, нових људи и тиме најважније - нових схватања и размишљања. Волео бих бар једног студента да подстакнем да се опроба у бројним програмима размене студената које Факултет води. Истакао бих добро организован ЦЕЕПУС програм - шанса да одете у Аустрију, Пољску, потом ЕРАЗМУС - који нуди програме широм Европе. Усудите се, бићете себи захвални!“