logo tflogo uns
среда, 06 октобар 2021 13:40

Нови пројекат под називом „Тајна веза биотехнологије и глобалних изазова“

На Технолошком факултету Нови Сад је почетком септембра стартовао нови пројекат под називом „Тајна веза биотехнологије и глобалних изазова – BioConnection“, који финансира Центар за промоцију науке. Пројекат је усмерен на популаризацију биотехнологије као научне области са практичном применом у различитим сферама свакодневног живота. Активности у оквиру овог пројекта треба да теоријски и практично приближе примену биотехнолошког приступа у решавању различитих глобалних изазова, уз подизање свести о могућностима промене ка одрживијим алтернативама које резултују здравијим животом и здравијим животним окружењем.
Чланови пројектног тима су др Ивана Пајчин, научни сарадник, др Јована Граховац, ванредни професор, маст. инжењер Вања Влајков, истраживач сарадник, и маст. инж. Оља Шовљански, истраживач сарадник, са Катедре за биотехнологију и фармацеутско инжењерство.
Уколико желите да сазнате више о одрживим решењима која биотехнологија може да понуди у решавању глобалних изазова са којима се сусреће савремено друштво, позивамо вас да пратите профиле пројекта на друштвеним мрежама и очекујете много занимљивих тема које су за вас припремили чланови пројектног тима.

https://www.instagram.com/_bioconnection_/

https://www.facebook.com/BioConnectionTF/

https://www.tiktok.com/@bioconnection

https://www.youtube.com/channel/UC8BFpZAlqR4nufToewQN9-A