logo tflogo uns
понедељак, 20 септембар 2021 12:43

Одржана тродневна радионица у оквиру КОСТ акције

На Катедри за биотехнологију и фармацеутско инжењерство, Технолошког факултета Нови Сад, одржан је тродневни workshop - GREENERING Bubble на тему прераде лековитог биља и производње биљних екстракта применом зелених технологија и зелених растварача.
Workshop је намењен индустрији и на њему су учествовали представници компанија Еуро Прима, Виталон, ДеверраФарм и Сунцокрет из Србије, те Сапунотека, Имортела, Никел, Био ет Натуралис и Адена Натура из Хрватске.
GREENERING Bubble, као део активности COST Акције GREENERING (CА18224), конципиран је као хибридни догађај који се у исто време одвијао на Технолошком факултету Нови Сад и Прехрамбено биотехнолошком факултету Загреб. Учесници су имали прилику да уживо или онлине чују предавања предавача из Новог Сада и Загреба, као и да након тога активно учествују у обуци и експерименталном раду који је обухватао примену различитих зелених технологија и зелених растварача у производњи биљних екстраката.
GREENERING Bubble у Новом Саду организовали су др Сенка Видовић, др Јелена Владић, др Александра Гаварић и дипл. инж Синиша Симић, који су уједно били и предавачи на овом wоrkshop-у.