logo tflogo uns
уторак, 09 април 2019 04:36

Посета компанији „Дијамант“

У организацији Катедре за инжењерство конзервисане хране, предмета Технологија уља и масти Технолошког факултета Нови Сад, 20 ученика трећег разреда Зрењанинске гимназије, 08.04.2019. године посетили су компанију „Дијамант“ у Зрењанину.

Циљ посете је био упознавање ученика са радом компаније, нарочито са аспекта технологија прераде уљарица и производње биљних уља, масти, маргарина, мајонеза и сродних производа. После поздравних речи Владимира Миловића, генералног директора и Гордане Јанков, ХР менаџера одржана је кратка презентација компаније „Дијамант“, представљање њених активности, као и добро познатих брендова „Дијамант“, „Добро јутро“, „Омегол“...

Средњошколце су испред Технолошког факултета Нови Сад поздравили и приликом посете предводили доц. др Ранко Романић, наставник на Технологији уља и масти, проф. др Александра Тепић Хорецки, шеф Катедре за инжењерство конзервисане хране и доц. др Сунчица Коцић-Танацков, наставник на микробиологији хране.

Средњошколци су приликом посете обишли погоне за складиштење, припрему за прераду и производњу сировог уља и упознали се са процесима производње финалних производа, јестивог уља, биљних масти, маргарина, мајонеза и сродних производа. Како сваку производњу прати и одговарајућа контрола квалитета, посетом је обухваћен и обилазак лабораторија за физичко-хемијска, инструментална и микробиолошка испитивања. У „стручном“ делу посете домаћини испред компаније „Дијамант“ су били некадашњи студенти Технолошког факултета Нови Сад, а сада инжењери на руководећим позицијама у компанији: Гордан Парента, руководилац прераде уљарица, Бранка Адамовић, главни инжењер финалне производње и Предраг Ненин, менаџер за квалитет и заштиту животне средине.

Посета компанији „Дијамант“ Зрењанин од стране представника Технолошког факултета Нови Сад са средњошколцима из Зрењенинске гимназије, као и обилазак производних погона и лабораторија, разговори и интервјуи са инжењерима у компанији, а нашим бившим студентима, организовани су током месеца априла који је посвећен инжењерству конзервисане хране са темом месеца „Храна у фокусу“, а у оквиру обележавања 60 година постојања Технолошког факултета Нови Сад.