logo tflogo uns
понедељак, 10 јун 2019 04:31

Трибина „Жене у бизнису: фармација и козметика“

На Технолошком факултету Нови Сад 28.05.2019. године одржана је трибина под називом „Жене у бизнису: фармација и козметика“, а након трибине посетиоци су могли да посете и мини сајам фармацеутских и козметичких производа.

Трибина Жене у бизнису: фармација и козметика организована је као једна у низу активности током месеца маја, који је посвећен студијском програму фармацеутско инжењерство, а у оквиру прославе 60 година од оснивања Технолошког факултета Нови Сад.

Учеснице трибине биле су дипл. инж. Ивана Познанов из компаније Fructus i MintPharm, дипл. инж. Весна Јеленић из компаније YUCO хемија, дипл. инж. Дубравка Аничић, оснивач и власник компаније Mystery, која се бави производњом природне козметике, Ивана Катић из Клуба Бизнис на штиклама. Трибину су, испред Технолошког факултета Нови Сад, модерирале проф. др Лидија Петровић, ванредни професор на студијском програму фармацеутско инжењерство и Тамара Крстић, менаџер за односе са јавношћу и маркетинг.

Проф. др Сенка Видовић, продекан за науку на Технолошком факултету Нови Сад, отворила је трибину и пожелела топлу добродошлицу свим гостима и учесницама. У свом обраћању проф. др Сенка Видовић истакла је да је веома поносна што се међу учесницама трибине, али и међу излагачима на мини сајму налазе бројни дипломци Технолошког факултета, који су од момента преузимања дипломе до сада изградили успешне каријере. Након отварања трибине, проф. др Лидија Петровић приближила је присутнима чиме се баве професори и студенти на студијском програму фармацеутско инжењерство који се изводи на сва три нивоа студија, уз напомену да постоји и студијски програм козметичка технологија на специјалистичким студијама.

Учеснице трибине које су завршиле Технолошки факултет Нови Сад, а сада стечено знање примењују у пракси и остварују запажене успехе, говориле су свом професионалном развојном путу, о савременој фармацеутској и козметичкој производњи, као и изазовима и проблемима са којима се сусрећу у производњи и у пласману својих производа на тржиште. Ивана Катић је испред Клуба Бизнис на штиклама представила је активности Клуба и приближила публици шта је све потребно да би се започео сопствени бизнис.

Након кратких излагања уследила су бројна питања публике, на која су учеснице трибине давале исцрпне и свеобухватне одговоре како би на што бољи начин приближиле публици сваки аспект бизниса у области фармација и козметике, било да се ради о предузетништву или индустрији. По завршетку трибине посетиоци су имали прилику да се упознају са излагачима на мини сајму чији су представници били углавном инжењери технологије који су своје дипломе стекли на Технолошком факултету Нови Сад.