logo tflogo uns
уторак, 27 октобар 2020 12:25

Инфо дан: Како повећати успешност у позивима - Хоризонт Европа

Инфо дан под називом „Како повећати успешност у позивима у новом Оквирном програму ЕУ за истраживање и иновације Хоризонт Европа?“ биће одржан у онлајн формату путем апликације Zoom, у среду, 4. новембра 2020. године, с почетком у 10.30 часова.

У фокусу Инфо дана је Марија Склодовска Кири акција у оквиру програма Хоризонт 2020. Основни циљ догађаја је представљање начина за успешно учешће институција и организација из Србије у програму Хоризонт 2020, као и да се из досадашњег искуства будући подносиоци предлога пројеката припреме за позиве у оквиру новог програма Хоризонт Европа.
Програм Инфо дана обухватиће следеће теме:

  • преглед свих MSCA позива и правила конкурисања;
  • MSCA IF (Individual Fellowships) – најатрактивнији позиви за наше истраживаче;
  • MSCA ITN (Innovative Training Networks) – како унапредити учешће у најзахтевнијем позиву MSCA ITN, са пролазношћу од само 6%;
  • најава „Зеленог позива“, са роком за пријаву у јануару 2021. године.

Догађај се организује у оквиру пројекта Министарства за европске интеграције „Подршка учествовању у ЕУ програмима“, који финансира Европска унија, а у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Делегацијом Европске уније у Србији, Универзитетом у Новом Саду и ЕУИНФОНЕТ-ом. Скуп је намењен представницима шире образовне и научно-истраживачке заједнице, као и представницима неакадемског сектора.

Заинтересовани за учешће у догађају треба претходно да се региструју путем електронског обрасца до понедељка, 2. новембра 2020. године.

Догађај ће бити преношен и уживо на Фејсбук страници ЕУ у Србији, тако да укупан број заинтересованих који могу пратити излагања није ограничен.

Линк за електронску регистрацију