logo tflogo uns
петак, 23 октобар 2020 09:55

Алумни клуб у новом формату

dekan
Са поносом желим да најавим почетак рада Алумни клуба Технолошког факултета у једном новом, иновативном формату, који је у складу са највишим светским стандардима Алумни организација неког универзитета или факултета. Након дужег времена консултација са будућим корисницима, тестирања и коначно техничке реализације ове нове платформе, можемо се похвалити узбудљивим почетком једног од најважнијих дугорочних пројеката нашег Факултета. Алумни Технолошког факултета је пројекат који мора да буде деценијски посао и заоставштина свих нас, алумниста, који учествујемо у његовом раду, деловању и организацији.

Рад и развој Алумнија Технолошког факултета је планиран у неколико фаза које ће започињати и остваривати се у годинама испред нас. Ми се тренутно налазимо на почетку прве фазе која обухвата прикупљање чланства и успостављање стабилне онлајн платформе у оквиру које ће алумнисти бити у могућности да међусобно комуницирају у циљу развоја пословне сарадње и потенцијалног решавања заједничких проблема и изазова.

Онлине плаформа, која се налази на сајту нашег Факултета је креирана по узору на најпознатије друштвене и пословне мреже са циљем што лакше непосредне комуникације између корисника, односно алумниста нашег факултета. Ипак, Алумни платформа није замишљена у правцу формирања изузетно великог круга повезаних алумниста око сваког члана пријављеног на платформи, већ уско пословно усмерених и међусобно корисних конекција између алумниста који могу да пронађу јасан пословни интерес у повезивању. С тим у вези, платформа је креирана тако, да након успостављања конекције са одређеним алуминистом, на свом профилу откривате своје личне податке (број телефона, имејл) том алумнисти. На овај начин, желимо да формирамо једну атмосферу у којој ће међусобно повезивање алумниста бити остварено искључиво на обострано задовољство и потенцијални будући пословни интерес. Откривање личних контаката пре свега има за циљ што брже добијање и проток информација од вредности за сваког алумнисту, што може бити од виталног значаја у веома ужурбаном и променљивом пословном окружењу данашње регионалне и глобалне привреде.

Технолошки факултет је, као “заједничка кућа” свих бивших студената, који су дипломирали на нашем факултету - алумниста, природно преузео централну улогу у организацији и деловању Алумни клуба. Према томе, имамо велику част, али и обавезу, да позовемо наше многобројне алумнисте да се прикључе Алумни организацији и укључе у рад Алумни платформе као и будућих заједничих активности.

Бити Алумниста Технолошког факултета је пре свега привилегија, доступна само онима који су вредним радом и одрицањем стекли диплому нашег факултета и високо образовање које чини једног инжењера технологије.

Декан Технолошког факултета
Проф. др Биљана Пајин