logo tflogo uns
петак, 02 октобар 2020 13:24

Свечани пријем нове генерације студената Технолошког факултета Нови Сад

Свечани пријем студената који су уписали прву годину основних академских студија у школској 2020/21. години одржан је 30. септембра 2020. на Технолошком факултету Нови Сад.
Због поштовања епидемиолошких мера, пријем је одржан упоредо у амфитеатру Факултета и учионици број 10. Студенте су у име руководства Технолошког факултета поздравиле проф. др Марина Шћибан, продеканица за наставу и проф. др Зита Шереш, продеканица за науку. Оне су пожелеле добродошлицу новој генерацији студената у породицу инжењера технологије и упознале их са предностима које пружа студирање на нашем факултету.
Продеканица за наставу, проф. др Марина Шћибан позвала је нову генерацију студената да редовно прате наставу и обављају своје студентске обавезе, али и да се укључе у ваннаставне активности, рад спортског друштва СУТЕХ и Културно-уметничког друштва Технолошког факултета.
Продеканица за науку, проф. др Зита Шереш упознала је студенте са могућностима за научно-истраживачки рад које пружа Технолошки факултет, учешћа на конкурсима, студентским разменама са иностранством, као и сарадњи са привредом, као веома битним аспектом деловања Факултета.
Испред Студентског парламента, нове колеге поздравила је Драгана Малиновић, председница Студентског парламента Технолошког факултета Нови Сад и упознала их са начином рада ове студентске организације.
У оквиру радног дела свечаног пријема, студенти су имали састанак са менторима и студентима-менторима за сваки студијски програм, тј, подручје, који су их упознали са распоредом и начином извођења предавања и вежби.