logo tflogo uns
среда, 23 мај 2018 12:38

Одржан Семинар о законској регулативи

Семинар „Актуелности у примени прописа и службена контрола у складу са законском регулативом“ у организацији Лабораторије за испитивање прехрамбених производа одржан је 19. Маја на Технолошком факултету.
Предавачи су били релевантни представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства здравља и Привредне коморе Србије, уз учешће представника Лабораторије.

Након поздравне речи и отварања скупа од стране Декана Факултета проф. др Радомира Малбаше, полазници су имали прилику да од Ненада Вујовића, в. д. помоћника министра и Начелник Одељења пољоприведне инспекције за безбедност хране биљног и мешовитог порекла Министарства пољопривреде и заштите животне средине, сазнају о резултатима вишегодишњих службених контрола пољопривредне инспекције и будућим активностима пољопривредне инспекције засноване на анализи ризика.
Бранислав Ракетић из Сектора за пољопривредну политику, Групе за квалитет, декларисање и означавање хране, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, одржао је предавање „Правилник о декларисању, означавању и рекламирању хране“, а Мирјана Вељковић, предтсвник Сектора за инспекцијске послове, Одељења за санитарну инспекцију, Министарства здравља је излагала о Правилнику о нутритивним и здравственим изјавама.
О искуствима у примени Закона о безбедности хране и улози лабораторија за испитивање хране говорили су представници Лабораторије за испитивање прехрамбених производа Технолошког факултета проф. др Драгољуб Цветковић и дипл. инж. Милош Бјелица. Учесницима семинара се обратила и Сашка Биорчевић, самостални саветник у Удружењу за прехрамбену индустрију ПКС која се осврнула на Водич за успостављање мера за смањење садржаја акриламида у храни.
Након предавања учесници су имали прилику да поставе питања предавачима и дискутују по изнетим темама.
Семинару је присуствовало 37 полазника из реномираних фирми које се баве производњом хране, лабораторија и консултантантских кућа.
Полазници су по завршетку семинара добили Уверење о похађању, а кроз еволуационе листове су исказали изузетно задовољство, како организацијом семинара, тако и изложеним предавањима и дискусијом.