logo tflogo uns
понедељак, 29 октобар 2018 17:43

Отворен тринаести међународни скуп студената технологије

Тринаести по реду „Међународни скуп студената Технологије“ (МССТ XIII), отворен је данас у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, у организацији Студентске уније Технолошког факултета. Присутне су поздравиле декан Технолошког факултета Нови Сад проф. др Биљана Пајин и проректор за наставу Универзитета у Новом Саду проф. др Сања Подунавац-Кузмановић.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је, тим поводом, присутне и рекао да је сусретање људи и идеја веома важно у академској заједници, јер тамо где постоји развијен дискурс, постоји и слобода говора, а самим тим и квалитетно образовање.

„Ово је једна добра лекција нама из политике да у култури, науци, спорту, музици, нема граница, тачније ми се не граничимо, него се додирујемо са другима“, нагласио је Милошевић и додао да људи са факултета препознају ту везу науке и високог образовања и истакао да је још важније да се негује та снажна веза науке и високог образовања са привредом.

МССТ је традиционални скуп студената технологије који окупља будуће инжењере технологе из: Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије.

Ове године тема скупа је „Технолошка револуција“, а студенти ће током петодневног дружења имати прилику да слушају предавања из области: биохемије у служби лепоте, нових обновљивих извора енергије, као и да сазнају нешто ново о микроорганизмима нове генерације и новим трендовима у технологији воћа и поврћа.

Осим предавања, студенти ће имати могућност да виде, кроз обиласке погона наших успешних компанија, како то технологија функционише у реалности.